Южна Корея ще инвестира в автомобилния и ИТ секторите у нас (видео)

  • 25 октомври 2017 12:30

  • 2729
  • 3
Южна Корея ще инвестира в автомобилния и ИТ секторите у нас (видео)
© Булфото

Надявам се днес да отворим нова страница в отношенията с Южна Корея. Държавата и общините, където ще бъдат направени инвестициите, трябва да свършат много работа.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на пресконференция в Министерски съвет след срещата си на "четири очи" с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон. Корейският премиер разкри, че е поканил българския си колега да посети Южна Корея и обяви, че страната му е готова да инвестира в автомобилната сфера, ИТ сектора и промишлеността.

"Приех любезната покана да посетя Корея", отговори Борисов. "Наистина има смисъл от подписването на големи договори. Корея е водеща в производството на автомобили. Предстои бум на електроавтомобилите и киберавтомобилите. България ще е идеално място за инвестиции и построяването на завод. Истински се надявам регионът им да се успокои, защото това ще спомогне да си говорим за много други области - енергетика, земеделие, корабостроителство. Но моята молба беше първо да се съсредоточим върху тези два сектора - автомобилите и ИТ сектора. След малко ще открием българо-корейска камара и това е първата стъпка", каза още Борисов.

"На чия страна е България в конфликта на Корейския полуостров е видно от днешното посещение. По време на българското председателство на ЕС ще настояваме проблемите да се решават само с мирни средства. България иска мир. Това е категорична наша позиция", завърши премиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2729 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.26 | 20:47

3
Би трябвало да те е срам от собствения начин на мислене. Срамувай се и си затваряй устата.

2017.10.25 | 19:57

1
отрепка

2017.10.25 | 19:57

2
срам ме е тоя пехливанин да е лицето на България, както и оня путьо и.д.президент...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини