Цачева: Няма да има забрана организациите на магистратите да ползват еврофинансиране

  • 12 юли 2017 12:55

  • 4348
  • 0
Цачева: Няма да има забрана организациите на магистратите да ползват еврофинансиране
© Булфото (архив)

Ще бъдат коригирани предлаганите промени в Закона за съдебната власт, внесени от ГЕРБ и "Обединени патриоти," така че организациите на съдиите да могат да ползват европейско финансиране.

Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Упълномощена съм от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да изразя тази позиция, подчерта тя. Неоправдано и недопустимо е да се въвежда забрана магистратските организации да ползват средства от различни европейски програми и фондове. Днес на заседание на правна комисия в парламента, където ще има първо четене на предлаганите промени, ще призова колегите депутати да поемат ангажимент между първо и второ четене в пленарна зала тази забрана да отпадне, каза тя.

Запитана дали магистратските организации ще могат да ползват финансиране и от други програми освен тези от ЕС, като например американски, норвежки и швейцарски, Цачева каза, че темата ще бъде обсъдена днес в Правната комисия на парламента.
Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 изказа съболезнования за кончината на юриста Кристиян Таков. Тъжна новина от тази сутрин. Той беше юрист и общественик с позиция, която винаги е отстоявал, каза Цачева.

Последвайте канала на

БТА
4348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини