България изтърва още един важен ресор за еврокомисар

  • 19 декември 2016 06:32

  • 4873
  • 1
България изтърва още един важен ресор за еврокомисар
© Getty Images/Guliver

Зам.-председателят на ЕК, отговарящ за цифровия единен пазар, естонецът Андрус Ансип, ще стане и еврокомисар за цифровата икономика и цифровото общество, чийто титуляр Гюнтер Йотингер бе посочен за комисар по бюджета на мястото на подалата оставка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, писа "Политико".

България губи шанс и за двата важни ресора и ще се надява председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето да отдели за нея периферен сектор от ресора на друг еврокомисар. Така стана при назначаването на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 през 2007 г., когато Еврокомисията вече функционираше с разпределени ресори. Подобна ситуация възникна и при първия мандат на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която бе назначена със закъснение заради провала на Румяна Желева на препитването в Европарламента.

София все още не е посочила новия си кандидат за еврокомисар. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че България иска ресор екология или регионално развитие, но няма да бърза да издигне кандидатура.

Гюнтер Йотингер ще бъде изслушан от евродепутатите за новия си пост на 9 януари. "Политико" не изключва да не бъде одобрен заради два скандала - пътуване до Будапеща със самолет на германски лобист и обидни коментари за китайска делегация, отбелязва "Сега".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.01 | 18:36

1
благодарение на червените несретници радев и нинова

Добави коментар

Водещи новини