България и Сърбия си делят 17 милиона евро, ето защо!

  • 24 ноември 2016 14:51

  • 4150
  • 0
България и Сърбия си делят 17 милиона евро, ето защо!
© Фейсбук

Днес бяха връчени първите договори за изпълнение на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България – Сърбия 2014-2020 г. Общо 37 договора за над 17 млн. евро получиха бенефициентите от двете страни.

Програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия 2014 - 2020 г. е една от първите в новия програмен период, която успешно стартирахме в резултат на усилията на секретариата и министерствата на двете държави. Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България е определено да изпълнява функциите на Управляващ орган по Програмата, а Службата за европейска интеграция на Република Сърбия е определена да изпълнява функциите на Национален партниращ орган по Програмата.

"Интересът към първата покана за подаване на проекти беше огромен", заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

В кратък срок са подадени 388 предложения. От тях след процедура за оценка са избрани и одобрени 37 на стойност почти 34 млн. лв. Това представлява 50% от общия бюджет на програмата, който за този програмен период е почти 70 млн. лв. 28 от одобрените проекти са инвестиционни, а 9 касаят реализацията на проекти за т.нар. „меки мерки“.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини