Социолог: Борисов вече може да финтира във вратарското поле

  • 18 август 2016 14:25

  • 8855
  • 6
Социолог: Борисов вече може да финтира във вратарското поле
©

Конкурентите на БСП за президентските избори най-вероятно ще се опитат да наложат празен дебат за избор между САЩ и Русия или между Русия и Европа. Предстои кратка, креслива и не особено съдържателна кампания. Такава прогноза направи социологът Чавдар Найденов в интервю за БНР.

Той заяви, че не се съмнява в големите шансове на ген. Румен Радев, но уточни, че е важно как той ще ги използва. В коментар на изявлението на Радев, че както и да е летял, винаги е намирал пътя към летището, Найденов посочи, че кацането е най-отговорната маневра в пилотажа, а излитането е лесно.

Социологът прогнозира, че от ГЕРБ ще предложат за изборите нова версия на Плевнелиев, малко по-прилична. "Проблемът в ГЕРБ винаги е бил един и същ – това е вождистки модел на управление и Борисов няма как да се клонира. Дори да се клонира, двамата Борисовци – този на президентския и този на премиерския пост, ще се скарат кой да е отгоре", коментира Найденов.

Найденов изтъкна още, че сега е важно дали народът иска да запази статуквото, или ще тръгне след някой, който развее знамето на промяната. "Радев не може да стъпи върху партиите, борбата тепърва започва и всичко зависи от него, заяви политическият анализатор", заяви социологът.

Новата стратегия на БСП включва спечелване на президентските избори и предизвикване на предсрочни парламентарни избори, а лидерът на БСП да стане премиер – те ясно са го заявили и не могат да си позволят поражение, подчерта Чавдар Найденов. "Залогът е много голям както за Радев, така и за БСП", добави той.

Специалистът добави, че не е вярно твърдението, че ако Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г стане президент, ще настъпят криза и нови парламентарни избори. "Тогава той може да потърси някоя нова Фандъкова за премиерския пост. Това е формула, с която сме видели, че може да се справя", каза Найденов.

"Борисов обича да финтира във вратарското поле, сега вече може да вземе решение, тъй като е ясен основният му опонент", отбеляза още социологът.

По думите му, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вероятно ще изчака първите фокус групи за профилиране на силните и слабите страни на Румен Радев и след това ще вземе решение според съветите на социолозите и интуицията си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8855 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.08.19 | 10:56

3
Боко -футболист ! Така обича да "финтира " ,че народа му от глад измира !Първо асфалтиране ,а после саниране !А "лошия материял " ,на Боко мекия да е ял !
Хампи Ибрикански

2016.08.19 | 22:48

6
Червения дърт курник майка ти обаче е на друго мнение и винаги гласува за Борисов ! Явно е опитала " мекия му " и още и държи влага !

2016.08.19 | 08:41

1
Майка ми е в гробищата !А на Боко-мекия ,го дръж ти !По ти приляга !
Ер голям

2016.08.19 | 22:48

5
Заради заглавието, връчвам на Новинарника жълтата фланелка!
Гост

2016.08.19 | 22:48

4
Чавдар Найденов говори като член на ръководството на БСП. Без да съм социолог мога да му кажа, че Радев няма никакви шансове и БСП не е в състояние да спечели които и да са избори.

2016.08.19 | 10:07

2
Една ТИКВА не може да финтира ! Тя се търкаля докато се сцепи на камък като генерал Радев ! БСП обаче са продажни к,урви и могат да го провалят !

Добави коментар

Водещи новини