Томислав Дончев: Готови сме с различни сценарии за Брекзита (видео)

  • 22 юли 2016 09:31

  • 2270
  • 1
Томислав Дончев: Готови сме с различни сценарии за Брекзита (видео)
©

Гражданите на Великобритания дадоха своя вот в подкрепа на излизането на страната от Европейския съюз. Това няма да остане без последици както за нея, така и за обединена Европа. България като член на ЕС също вероятно ще изпита ефектите от т.нар. Брекзит. Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от ДПС Айхан Етем.

Той попита вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник ще се отрази ли Брекзитът на еврофинансирането и има ли европрограма, която да е най-силно застрашена, както и очаква ли се да бъде завишен членският внос на България в ЕС заради Брекзита.

Дончев заяви, че най-голямото предизвикателство от Брекзита са икономическите и политически последици от този акт. Когато един от най-силните икономически членове на ЕС напуска, не можем да не очакваме негативни последици. Политическите последици могат да бъдат дори по-тежки от икономическите. Към момента все още няма открита процедура за Брекзит. Ако евентуално напускането на Великобритания се случи, то няма даде ефект по-рано от 2018 г., подчерта вицепремиерът.

Рано е да се каже дали ще има увеличаване на вноските на страните членки, както е рано и да се каже дали ще има Брекзит. Готови сме с различни сценарии в зависимост кой от тях ще се активира, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.25 | 11:20

1
Сценариста ви не струва !Време е да бъде сменен !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини