Борисов: Няма да предизвикам предсрочни избори, но се готвя за война

  • 27 февруари 2016 12:59

  • 8102
  • 107
Борисов: Няма да предизвикам предсрочни избори, но се готвя за война
© ГЕРБ

Не искам избори. Това е пагубно за държавата и няма да ги предизвикам, но се готвя за война.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на откриването на VII-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „Ако беше пропаднал изборът на Меглена Кунева, тя щеше да си подаде оставката и да падне правителството. РБ осигуриха 13 гласа – не знам друга партия с 13 гласа да има 7 министри и хора в над 20 агенции и във всички бордове на държавни фирми. Не знам дали има друга партия, освен ГЕРБ, чийто депутати да се борят за чужди министри, повече отколкото за нашите от ГЕРБ. Те показаха лоялно отношение към коалиционното споразумение. В каква друга форма на управление Реформаторският блок щяха да имат тази власт, която имат днес“, попита премиерът.

Борисов заяви, че се надява Николай Ненчев днес да подпише споразумението между РБ и ГЕРБ. „Много е смешно. Това е все едно Цветан Цветанов да остане в опозиция на кабинета, а аз да съм премиер. Радан Кънев е в опозиция, а Петър Москов – министър. Ненчев – шеф на военните сили, да го реши този парадокс, защото на мен ми омръзна. Всички закони на отбраната минаха – факт. Осигурих финансиране за всички проекти, които имаше в Министерство на отбраната. Проблем на РБ бил, че Корман Исмаилов и Касим Дал имали проблем с него – тогава да си го решават вътрешно. Надявам се да престанат, защото не можем да обясним на обществото това, което правят“, подчерта Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По отношение на спираните обществени поръчки, министър-председателят обясни, че няма как държавата да не се намеси в момент, в който нещо не е направено както трябва. „Не водя война срещу никого  - нито срещу едрия бизнес, нито срещу определени хора. Държим си на принципите, върховенството на закона да е над всичко. Ние не се борим нито срещу Делян Пеевски, нито срещу Златев, нито срещу когото и да било. Всички трябва да знаят, че когато една фирма се яви на конкурс, тя ще спечели, само ако е най-добрата. Изпратил съм инспекторатите да проверят всички детайли. Имаме нов Закон за обществените поръчки– ще бъдат направени чисто, видимо, за да видят всички това, което правят Общините. На няколко пъти РБ ни поставиха умишлено в ситуации, в които да изглеждаме зависими. Не влизат в пленарна зала, не ни подкрепят, а когато някой друг ни подкрепи йезуитски обвързват тази подкрепа с обществените поръчки. Те целите в бяло, ние – в черно. Стабилността е важна, но по-важна е стабилността на партията и нашия морал“, категорично заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ посочи, че ако РБ искат да управляват с ГЕРБ, трябва да управляват на базата на техния собствен ресурс. „Ако си мислят, че ще си правят президентската предизборна кампания и ние ще сме боксовата круша, това няма да стане. От доклада на КТБ се вижда колко добре са си работили, а сега се джафкат. Само ние от ГЕРБ нямаме сметки в КТБ“, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той изрази убеденост, че Комисията за конфискация на имуществото също ще предприеме съответните действия около КТБ. „Можете да бъдете абсолютно уверени, че нямаме зависимости. Опитвали сме се да излезем от хватката на РБ, които си градят президентската кампания на морални стожери в обществото, каквито не са. Ако преди година и половина имах такива илюзии, сега нямам. Видях им и административния капацитет, и всичко друго. Вече 16 години се занимавам с това, няма по-скъпо от името - моето, на колегите, на ГЕРБ. Получаваме изключителна подкрепа от всички. И никое посолство, никой не ни командва, както казва ген. Атанас Атанасов, той нали знае всичко“, коментира премиерът.

„С близо 3 млрд. сме ощетили контрабандистите на цигари, меса, горива, захарни изделия. КЗК нямаше да набере тази смелост, ако не усещаше волята на правителството. Ако правителството не беше пратило докладите в КЗК, какво значение има, че Мартин Димитров бил казал нещо. Има голяма разлика да кажеш и да направиш нещо“, категоричен бе Борисов.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че разчита много на Антикорупционния закон. „Мисля, че ще направим един работещ орган, но е нужно обсъждане, за да приемем закона единодушно, начело с депутатите от ГЕРБ. Законът за съдебната власт е готов, надявам се скоро да влезе в Народното събрание. Заедно с целият пакет от закони в тази сфера ще се даде възможност да се допълни доброто, направено с промените в Конституцията. Дайте 6 месеца срок – ще видите, че това, което правим, ще даде резултат. Готвя се за война, ние вече сме във война. Най-важното е да бъдеш в мир със себе си и с партията си“, подчерта той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8102 107

Свързани новини

Коментари 107

Добави коментар
ВИЖТЕ ГОРЕ НА ФЕЙСБУКА воленуглу СЪС ФЕС СМЪРТ

2016.03.03 | 23:28

105
СМЪРТ СМЪРТ ЗА ПРОДАЖНИЯ ЯЛОВ СКОПЕН ПЕДЕРАСТ воленуглу
Vijte gore maimunata Boikoygly yyyyyyyyyyyyyyy

2016.03.03 | 23:28

107
SHIZOFRENIKA MALOUMNIK BOIKO ANALEV FES
ВИЖТЕ ГОРЕ НА ФЕЙСБУКА воленуглу СЪС ФЕС СМЪРТ

2016.03.03 | 23:28

106
СМЪРТ СМЪРТ ЗА ПРОДАЖНИЯ ЯЛОВ СКОПЕН ПЕДЕРАСТ воленуглу
DOGAN OPLODI QLOVATA KURVA BOIKO S TRAVESTIT

2016.03.03 | 23:27

104
KURVOOOOOOOOOOOOOOOOOOO V ADA DA GORISH TIKVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO=====SMURT ZA TIKVOZA UBIEC=SMURT mama ti 6te iba prosta tikvo
Vijte gore maimunata Boikoygly yyyyyyyyyyyyyyy

2016.03.03 | 23:27

103
SHIZOFRENIKA MALOUMNIK BOIKO ANALEV FES
НИКОЙ

2016.03.03 | 23:27

102
РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЯМА ДА ПРЕДИЗВИКАШ, НО НАРОДА ЩЕ ПРЕДИЗВИКА---

2016.02.28 | 23:37

101
Само така , Борисов , а тези "реформатори" са доста неуравновесени, Ненчев и да си подаде оставката , не е загуба за нас !
Свети Петър

2016.02.28 | 23:37

100
Скоро ще умреш в лайна-скапана мутро !

2016.02.28 | 23:37

99
САМО АТАКА , ВОЛЕН ПРЕМИЕР и ДРУЖБА с РУСИЯ спасяват БЪЛГАРИЯ ! След това , начело с ПРОСТАКА ТИКВЕН , всички предатели , крадци и продажници по затворите ! ТОВА Е ПЪТЯ !

2016.02.28 | 23:21

98
Дрън,дрън че пляс -- поредните глупости на Борисов. Той все още си въобразява че някой му вярва.

2016.02.28 | 23:20

97
Путьомаринкин , стига си бръщолевил глупости ! Махай се , безполезно чучело ! Безплатен минетчия , езикът му се изтри , гъзът му се разшири , а резултатът е нула ! Беднотия , мизерия и самоубийства за българите ! САМО ВОЛЕН СИДЕРОВ !
r2D2

2016.02.28 | 08:50

2
Тролчо, бегай за пица, че ще изстние....

Добави коментар

Водещи новини