Нова партия "Нормална държава" учредява независимият Георги Кадиев (обновена+снимки+видео)

  • 16 февруари 2016 12:49

  • 5127
  • 16
Нова партия "Нормална държава" учредява независимият Георги Кадиев (обновена+снимки+видео)
© Булфото

Независимият депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и група съмишленици ще правят нова партия "Нормална държава". Това обяви той на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Кадиев обясни, че са решили да назоват новия политически проект с името на това, което най-много липсва в момента.

Разделението вече не е леви срещу десни, а честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, ние срещу тях, отбеляза той. Основният ни слоган е "Всичко отначало" - нови институции, нов морал, ново общество, нов начин на развитие на икономиката, нова кауза, обяви Кадиев.

 

Той посочи, че се обръщат към най-недоволните от държавата си и се опитват да привлекат хората в активна възраст между 30 и 50 г.
Кадиев отбеляза, че новата партия ще бъде прогресивна, проевропейска и модерна. Нямам намерение да мародерствам върху която и да е политическа партия, коментира той относно отношенията на новата партия с БСП и отцепването на леви гласове.

Започваме да обикаляме страната и да събираме подписи, паралелно правим инициативен комитет и целта ни е до май да сме подали документите в съда за регистрация с идеята да сме готови за избори, каза Кадиев. Според него ще има предсрочни избори. По думите му това зависи от нервите на премиера Бойко Борисов и доколко хората ще търпят корупционни скандали.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Кадиев каза, че решението дали новата партия ще издигне свой кандидат ще зависи от резултата й на предсрочните избори.

 

Нямам нужда от проект, за да продължа в политиката, каза още Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. По думите му можел да се откаже и да емигрира, да довърши мандата си като независим депутат или да се присъедини към друга партия, но и трите варианта били прекалено лесни. Той отбеляза, че за 10 години е успял да се опази от всякакви корупционни скандали и участие в решения, от които да се срамува, и иска да предаде това на новия политически субект.

Кадиев посочи, че на този етап искат да работят с хора, а не с партии. В отговор на въпрос той посочи, че не смята да има взаимоотношения с новата партия на Лютви Местан ДОСТ. Местан подписа присъдата си на български политик в момента, в който се скри в чуждо посолство, коментира Кадиев.

Основните стълбове на програмата на новата партия са възстановяване на ролята на държавата в икономиката чрез инвестиции в индустрия, промишлено производство и в обезлюдяващи се райони. Друга идея е държавата да инвестира в подпомагане на стартиращи компании. Цел на новия политически субект е изграждането на средна класа, тотално липсваща в момента, и държавно спонсорирана програма за връщане на българите в България, посочи Кадиев.

На пресконференцията присъстваха Дейвид Славчев - театрал и журналист, Войслав Тодоров - общински съветник в София, Димитър Самодумов - изпълнителен директор на международна компания, Анелия Иванова - доскорошен служител на Европейския парламент, Върбан Върбанов - юрист.

Последвайте канала на

5127 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
112

2016.02.18 | 08:56

16
насраха се с тея партии мама им да е'а

2016.02.17 | 05:22

15
Бягайте мишки...Кораба БСП почти потъна....

2016.02.17 | 00:50

14
Кадиев най-добре да отиде на психиатър, а след това да прави каквото и да е, но не и партия.
Веселин Василев

2016.02.16 | 22:50

13
Субсидията от държавата е голяма работа.Всеки се бори за нея.

2016.02.16 | 20:25

1
време е да я премахнат

2016.02.16 | 22:50

11
Този ли Кадиев , които се оплакваше , че токът в България е прекалено ЕВТИН и ел. фирмите на жена му не могат да правят бизнес тук !!!!!!!
Кадиев

2016.02.16 | 22:50

12
Да!

2016.02.16 | 22:50

10
Ха-ха-ха! Комундели и честност!!! Нормална държава по комуно-концлагеристки модел ли?!!!

2016.02.16 | 22:50

9
нали трябва да се краде отнякъде ......нямат наяждане куршум за всички вас

2016.02.16 | 22:50

8
Кадиев, ти ли си от честните бе... я се скрий при честната си жена с честните фирми... ненаял се тюфлек
Богомила

2016.02.16 | 22:50

7
Най насетне спокойствие раздробиха се като счупено стъкло и стават все по слаби а от там и спокойствие за нацията,направо ми досадиха с техните партии и акъли.Многота акъл и 402 -рата партия изобщо не ме радва даже не се интересувам ,за мен е важното спокойствието,работата и веселието.Другото ,боричкане,надлъгване кой колко ще спечели ,далаверите не ме интересува това е работа за грешници,за алчните и лъжците,на тях дните им са приброени.
Дреников

2016.02.16 | 22:49

6
На АБВ и на Кадиев им свалям шапка и едно голямо благодаря ще има за деня на Благодарноста.Народа неможа да ги свали о време ,обаче АБВ и Кадиев направо избиха рибата,има ли още мераклии за раздробяване на 100г партия,ако може да се постараят само 10.човека да останат в нея че да напишат историята иначе кой ще знае за нея.Младите и способните заминаха и не ги интересува ни партии ни политици,оправят някак си живота,а тези закостенели червенковци се пънат като магаре на лед да си запазят постовете защото много келипир има в тая работа ,те бай Ганьо не четат ,те са бай Ганьовците.

Добави коментар

Водещи новини