МРРБ: Към настоящия момент плаж "Корал" няма нито наемател, нито концесионер

  • 15 януари 2016 18:35

  • 2106
  • 1
МРРБ: Към настоящия момент плаж "Корал" няма нито наемател, нито концесионер
© Булфото

Към настоящия момент плаж "Корал" няма нито наемател, нито концесионер, е заявила пред журналисти Мирослава Владимирова - директор на Дирекция "Концесии" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с протест на представители на сдружение "Да запазим Корал" пред ведомството. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Протестиращите са отказали да влязат на среща в министерството, но пред медиите Мирослава Владимирова и началникът на кабинета на министър Лиляна Павлова - Таня Милева са представили действията на ведомството по провежданите в съответствие с нормативните разпоредби процедури за стопанисване на ивицата, посочват от МРРБ.

Владимирова е била категорична, че усилията са плажът да бъде запазен екологичен, а процедурата за обявяването му за екоплаж да продължи през март. Тя е припомнила, че през миналата година МРРБ е открило процедура за отдаване на плаж "Корал" на концесия със заложени екологични критерии. Процедурата е била проведена, но са били открити несъответствия между предложените финансови параметри на подадените оферти за стопанисване и администриране на целия процес до края на концесията, като тя е била прекратена. Едновременно с решенията по прекратяване е било взето решение и за откриване на нова процедура с още един допълнителен критерий. Тази процедура е обжалвана, като делото е насрочено за 15 март във Върховния административен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.15 | 18:54

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини