Бъчварова: Отказваме се от 6-те нови центъра за бежанци, натискът е намалял (видео)

  • 13 ноември 2015 11:53

  • 1999
  • 1
Бъчварова: Отказваме се от 6-те нови центъра за бежанци, натискът е намалял (видео)
©

Шестте нови центъра за бежанци, които бяха планирани да бъдат открити в различни селища, са щели да бъдат дактилоскопски лаборатории. Но правителството се отказва от тях, тъй като натискът от бежанци по границата е намалял.

Това стана ясно от отговора на министъра на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в отговор на въпрос по време на парламентарния контрол, зададен й от Магдалена Ташева от Атака, относно откриването на нови центрове за регистрация на бежанци.

Тя попита колко ни струват тези центрове като нация и какво се случва след регистрацията на тези хора.

Бъчварова обясни, че идеята е била да се разкрият повече центрове за регистрация на бежанци. Целта беше да оптимизираме тази дейност, но междувременно натискът на нашата граница отслабна, емигрантският поток е слаб, каза Бъчварова.

Тя посочи още, че процесът на изчакване за получаване на статут, чуждите граждани могат да направят и на чужд адрес, а не в център за настаняване. Затова запълването на центровете за настаняването е по-ниско, уточни тя. Имаме план, по който сме обезпечили нашите дейности, ако потокът от бежанци се увеличи да успеем да се справим, заяви вътрешният министър.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1999 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2015.11.13 | 19:13

1
Още два три рикошета и ще можем да затворим всички институции свързани с ислямските нашественици

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини