Близо 2500 фирми ще имат възможност да участват в санирането

  • 12 февруари 2015 14:18

  • 1107
  • 0
Близо 2500 фирми ще имат възможност да участват в санирането
©

Около 2500 малки и средни строителни фирми ще получат възможност да участват в Националната програма за енергийна ефективност на жилищата. Такива са очакванията на Строителната камара, съобщи Министерството на регионалното развитие. Ръководството на камарата е имало среща с министъра на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по въпроса.

Строителите са предложили въвеждането на типови документи при провеждането на обществените поръчки, когато избира на изпълнител ще бъде по критерия най-ниска цена. Министър Павлова е приела предложението и е заявила, че очаква да й бъдат предоставени документите.

Разходите за охрана и логистика на процеса по изпълнение на мерките за енергийна ефективност трябва да бъдат заложени в офертите на изпълнителите, защото няма да има анекси и доплащане по вече сключени договори за изпълнение, е обяснила Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена на строителите.

Програмата за санирането на домовете дава възможност за топлофицираните жилища с вертикалните щрангове да се сменят с хоризонтални, за да се постигне по-справедливо индивидуално отчитане на абонатите, е посочила още министър Павлова.

Строителите са настояли общините да направят конструктивните и енергийните обследвания на сградите и едва след това да възложат инженеринга на строителните компании.

Надзорните фирми пък трябва да обръщат много сериозно внимание на изпълнението на всички дейности още от самото начало до края на целия процес по санирането, са призовали още строителите.

Последвайте канала на

1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини