Готвят нов закон за спорта

  • 27 ноември 2014 13:09

  • 1305
  • 1
Готвят нов закон за спорта
©

Най-важното нещо, което трябва да се свърши още през следващата година, е приемането на нов закон за спорта. Това съобщи днес във Варна министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във. По думите му новият закон ще приближи страната ни максимално до най-елитните държави в спорта.

Според министъра общините трябва задължително да отделят средства за масовия спорт, а министерството ще финансира централите и клубовете, които обръщат внимание и развиват детско-юношеския спорт.

Министърът каза още, че се обсъжда въвеждането на трети час по физическо възпитание в училищата. Идеята е да се привличат професионални треньори, които да занимават учениците с основните видове спорт в този трети час, обясни Кралев. Той посочи, че е водил разговори с няколко спортни централи, които подкрепят идеята и ще отделят средства за обучение на такива преподаватели.

За започналия ремонт на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна министърът каза, че се прави всичко възможно от актуализацията на бюджета за тази година да бъдат осигурени недостигащите 5,3 милиона лева. Според министъра е стратегически важно да се намерят средства и за ремонт на спортния комплекс "Черно море" във Варна. Той съобщи, че има идея за изграждане на многофункционална спортна зала в двора на спортното училище в града.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1305 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BeIn Sports

2014.11.28 | 02:34

1
Edin Istinski Profesionalist,dano ima kysmet v rabotata I da donese dostaty4no pozitivi v sporta na Bulgaria

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини