Брюксел ще одобрява зам.-министри на Борисов

  • 11 ноември 2014 06:18

  • 2510
  • 10
Брюксел ще одобрява зам.-министри на Борисов
© Булфото

Премиерът Бойко Борисов назначи вчера първите 13 зам.-министри, които му бяха предложени от ресорните министри.

Своите постове запазват заместниците във Външно Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов. Министърът на земеделието и храните в служебния кабинет Васил Грудев става зам.-министър. Екипът в МЗХ ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет „Борисов". Заместници в транспорта стават Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността и в предишни правителства. Павел Гуджаров е зам.-министър на околната среда и водите. Зам.-министър на вътрешните работи ще бъде депутатът Красимир Ципов.

Зам.-министрите от ведомствата, които боравят със средства по европейски програми, ще трябва да получат одобрение директно от Брюксел. Това е обяснил вчера премиерът Борисов, който в 9 часа събра кабинета. Единствено с 20 минути закъсня правосъдният министър Христо Иванов. Той имал да разрешава семейни дела. Петър Москов обясни, че вече е направил своите предложения за заместници. По информация на „Труд" освен Бойко Пенков, в екипа му е поканен и проф. Тодор Хинков, който се занимава с психичното здраве на българите.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова се надява да й бъде отпусната квота за трима заместници, като единият да се занимава единствено с водния сектор. Очаква се това да е Добромир Симдчиев. Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че освен Кирил Ананиев, който остава в екипа му от служебното правителство, е предложил на премиера за назначение за свой заместник и Карина Караиванова. Тя е била на този пост, след като в края на 2012 г. и бе заместничка на Симеон Дянков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2510 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2014.11.11 | 19:54

10
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕ, ЛИЛИ КЪВ Е ТОЯ ПОГЛЕД МА , МНОХГО ВЛАЖЕН , КО СТАВА МА ,
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.11 | 17:17

9
Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.11 | 17:17

8
ГЕРБ управлява! Отсега нататък това ни чака: насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ...
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.11 | 17:17

7
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!

2014.11.11 | 13:31

2
TOLKOVA ZLOBA I POMIA MOJE DA IZSIPE SAMO EDIN URODLIV POMIAR.34% OT BALGARITE GLASUVAHA ZA GERB I ZA BORISOV, OCHTE 20% GO PODKREPIAT. KOLKO GLASUVAHA ZA TVOITA PARTIA DEGRADIRAL,GNISEN POMIAR???????? KOITO GROB KOPAE TOI VLIZA V NEGO. KURVARA I SHEZOFRENIK SIDEROV LI ISKATE DA NI UPRAVLIAVA MOJE BI OT PARIS ILI KUBA ILI STANICHEV OT BRUKSEL????????????????????????????????????????????????????????
boiko da varne miliardite koito otkradna

2014.11.11 | 17:17

6
boiko tikvata naistina e pederas,vsizki nie go znaem-tup,neobrazovan prostak,kradec i ybiec-ne go vijdame dulgo v politikata,6te bade izxvarlen pri Dogan da si govorqt na turski,ako iska i ovzar da stava

2014.11.11 | 17:17

5
Скоро очакваме от Брюксел график кога да ядем, кога да ходим до кенефа и кога да си е.ем жените! Апропо - последното няма да засегне т.нар. "президент"!
boiko da varne miliardite koito otkradna

2014.11.11 | 17:16

4
BOIKO KOGA STE VARNE OTKRADNATITE MILIARDI-NARODA VSE OSTE ZAKA!!!

2014.11.11 | 17:16

3
UPRAVLIAVA NI ALCHEN MAFIOT TIKVATA,NICHTO DOBRO NE CHAKAITE OT TAKAV IDIOT
Писмо от сараите

2014.11.11 | 11:49

1
Яшасън, коалиционни мърши от Юруш !! Чок яша кардашлар !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини