БСП категорични: Токът няма да поскъпва (видео)

  • 04 юни 2013 15:08

  • 5437
  • 22
БСП категорични: Токът няма да поскъпва (видео)
©

Днес с г-жа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на внесохме проект за промяна на Закона за политическите партии, който има за цел депутатите, напускащи парламентарните групи, да не ползват субсидия.  Това каза на пресконференция зам.-председателят на Парламентарната група на БСП Янаки Стоилов.

В следващите дни ще изготвим закон за допълнение на Закона за насърчаване на заетостта. Тази мярка ще има за цел по-специално да намали младежката безработица. Предвиждаме създаването на гаранционен фонд, от който да се изплащат заплатите на работниците, в случай, че работодателят изпадне в несъстоятелност. Предвижда се увеличаване на семейните помощи за деца. Цели се да бъде разширен и кръгът на семействата, които да получават тези помощи. Това най-вероятно ще стане в началото на следващия бюджетен период, уточни Стоилов.

Подготвяме закон за изменение и допълнение на Кодекса за социалното осигуряване, с цел хората да могат да се пенсионират съобразно годините, които са изработили. В земеделието поехме редица ангажименти. Една от мерките, които ще предприемем, е въвеждане на минимален размер на рентата, която трябва да бъде изплатена на собствениците на земя, съобщи социалистът. Поемаме твърд ангажимент цените на електроенергията да не бъдат увеличавани. Методите, с които ще стане това, се уточняват, заяви Янаки Стоилов.

По отношение на доходите социалистът каза, че БСП ще работи за това хората да имат заплати и пенсии, с които могат да водят нормален живот. За гражданите с най-ниски доходи се предвиждат помощи, с които те да покриват нуждите си.

В отговор на въпрос Янаки Стоилов посочи, че БСП е против отпадането на мораториума върху добив на шистов газ по метода фракинг, ако е доказано, че това вреди на природата. Той уточни, че казусът ще бъде дискутиран в парламента.

По повод нашумялата тема с изучаването на майчин език в училищата, Дора Янкова посочи, че категоричната позиция на БСП е тези езици да бъдат изучавани като свободно избираеми предмети, а не като задължително избираеми. Училището е българско, основният език е български, каза тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5437 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2013.06.13 | 16:26

22
БСП ще работи за това хората да имат доходи, с които могат да водят нормален живот, стана ясно от думите на Янаки Стоилов - XA-XA-XA-XA-XA

2013.06.05 | 09:44

21
не ми пука дали ще се вдигне тока а дали ще се вдигне заплатата ми.щом ще плащаме ток с европейски цени нека имаме и европейски заплати.а не някакви палячовци да ми казват колко струва това и онова в европа а за заплатите ни лук яли ни лук мирисали.
Христо

2013.06.05 | 07:00

17
Заплатите ще станат европейски с много работа от теб и следващите 2-3 поколения след теб. И господ да слезе да ни управлява няма как да взимаш по 1000 евро заплата и цял ден да драскаш по форумите. Намери си и 2-ра работа и така ще си подобриш малко благосъстоянието. Ако няма бягай в чужбина и търси там! Не обвинявайте богаташите от зората на прехода. Никой не ви е виновен, че те са били будни и хитри и са се адаптирали по-добре към ситуацията и са успели да направят парички! Това е капитализма ! По-умните забогатяват други биват експлоатирани !

2013.06.05 | 09:44

20
Па намалете го бе!!!!!

2013.06.05 | 09:44

19
Христо ние работим ама комунистите само крадат и лъжат вече 23год.

2013.06.05 | 02:11

15
Не ме интересува дали тока ще поскъпне а кога ще поевтинее и ще се премахнат ли добавките защото и в сегашното състояние не мога да го плащам.Нека да се анулират договорите с ЕРП-тата и да се премахнат добавките тогава мога да подкрепя БСП а не да раздават помощи за които ще вземат пари от бюджета .
Христо

2013.06.05 | 07:01

18
И какво ще стане като се "анулират " договорите с ЕРП-тата ? Може ли да сте толкова малоумни ? Нещата ще станат много зле при евентуално обратно изкупуване на ЕРП-тата от държавата. Спомнете си какво беше преди 11-12 години когато бяха държавни и искаш да си присъединиш нов обект към мрежата чакаш с месеци и никой не ти обръща внимание. Да не говорим за техническата изправност на мрежата и т.н. Да не се заблуждавате, че като станат държавни и цената на тока ще върви надолу ? Хи Хи Хи Много прост народ ! Заслужавате си мизерното положение.

2013.06.05 | 02:10

10
Ей като ви чета коментарите се чудя с коя глава мислите. Всички ли мислите като Боко не мога да разбера, какво значение има цвета на партията ако хората си вършат работата, всички сме Българи или това вече не важи, защо трябва да се мразим толкова много заради един цвят. Този модел на Боко и на Цвъ Цвъ който иска да раздели хората явно ви харесва.

2013.06.05 | 02:11

16
Тази партия вече върши работа. Все върши работа и все сме зле. Борисов е работил 4 години. А тези 20. Не става дума за цвят и дори за личности. При БСП никога ама никога не се подобрява живота на хората. Ако ти се стори, че се подобрява после ти излиза през носа. Не е този пътят - помощи. Парите - взети от нашия джоб - отишли за помощи, като по пътя от нас-през държавата-до помощите понамалели....

2013.06.05 | 02:10

9
Нали щеше да поевтинява бе изруди?!? Как да живеем бе?! Гладна мечка хоро не играе, мама ви мръсна.. скоро идва Видов ден....

2013.06.05 | 02:11

14
И аз това питам. Какви са тия празни приказки и замазване на очите на хората. Искаме ревизия на всички договори и прозрачност всички да видят какво сте дробили всички правителства досега, за да се види какво може да се промени и то спешно! Но май на никой не е удобен тоя вариант защото всички са били замесени в тези безобразия! Така че си стягайте куфарите и вън за да не ви изхвърлим ние!
koneye

2013.06.05 | 02:11

13
Каже ли ти комунист добър ден , погледни дали слънцето грее

2013.06.05 | 02:11

12
po rano pensii 4e do 50 g koiste idargi na toia glad DRUGARI HA HA AH SERGO
gol

2013.06.05 | 02:10

11
BELENE e istina 250 000 rabotni mesta ,putin 4aka

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини