ОТ ГЕРБ заявиха, че Плугчиева лъже за парите на майките - докторанти

  • 14 юли 2011 16:21

  • 1060
  • 0
ОТ ГЕРБ заявиха, че Плугчиева лъже за парите на майките - докторанти
© Булфото

За първи път правителството на ГЕРБ, откакто е на власт, плаща на майките-студентки и на докторантите, каза Пламен Нунев от ГЕРБ, във връзка с твърденията на Меглена Плугчиева.

Нунев заяви, че Плугчиева лъже. „Лъже, както излъга за досиетата и за въпросниците, които се правят в Русе. Всички вчера видяхте в пресата изявленията на политолога, който съвсем ясно и категорично каза, че това действително не е истина. Един въпросник, който е на Московския държавен университет – въпросник, публикуван през 1990 г. сега се опитва да се вмени в действия, които се вършат от ГЕРБ. На практика стана ясно, че това не е вярно и някой се хвана на въдицата - Плугчиева”, заяви Нунев. "Който не може да ражда идеи, ражда компромати", каза още Нунев.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова заяви, че няма нужда от промени в Закона за семейните помощи за деца, където се дава еднократна помощ от 2800 лв. на майките-студентки. Тъй като този закон е влязъл в сила 2006 г., имало е години наред, в които на майките-докторантки не са се плащали тези пари. "Имаме указателно писмо към всички наши дирекции в страната да се плаща на докторанттите", каза тя.

Според финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, и сега се плаща, и в миналия бюджет се е плащало. Той посочи, че това е див популизъм. По думите му, от две години правителството на ГЕРБ си плаща и няма никаква причина да се променя закона и има решение на Конституционния съд.

11 са майките-докторанти, които получават тази сума.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини