Спипаха родители пропили социалните помощи за децата си

  • 31 октомври 2012 20:57

  • 844
  • 0
Спипаха родители пропили социалните помощи за децата си
©

Двадесет и един случая са засекли социалните работници във Видин, при които родители използват за всичко друго месечните помощи за деца, но не и за да осигурят прехрана на рожбите си.

"Оказва се, че родители харчат парите, а децата им гладуват. Затова тези семейства вече не получават пари на ръка, а им даваме помощ в натура в зависимост от нуждите на детето - плащане на таксата в детската градина, купуване на хранителни продукти, дрехи и други", разказа шефът на регионалната дирекция на Агенцията за социално подпомагане Венци Пасков. Той поясни, че социалните служители са наясно с контингента си от недобросъвестни родители. Публична тайна е, че най-често детските помощи отиват по кръчмите.

Когато обаче страдат малчуганите, държавното ведомство не можело да остане безучастно.

Преди седмица социалният министър Тотю Младенов коментира, че много родители пропиват парите, които държавата отпуска за отглеждането на деца.

От видинския клон на Агенцията за социално подпомагане съобщиха още, че през тази година други 189 семейства са наказани със спиране на семейните помощи, защото децата им имат по пет и повече неизвинени отсъствия от училище или не са им извършени задължителните имунизации и профилактични прегледи.

Социалните работници са разпоредили и пълна проверка колко от водещите се "на тефтер" ученици всъщност ходят на училище.

Резултатите се очакват до месец и ще последват нови санкции за безотговорни родители.

Последвайте канала на

Novini.bg
844 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини