Нов дом за възрастни хора отвори в Тервелско

  • 15 октомври 2012 09:30

  • 1946
  • 0
Нов дом за възрастни хора отвори в Тервелско
©

Община Тервел се сдоби с нов дневен център за възрастни хора. Той се намира в село Нова Камена. Използва се реконструирана от общината неизползвана от години сграда с две помещения в централната част на селото. Обектът е с изцяло обновени покривна конструкция, врати, прозорци и подови настилки. Оборудван е с нови мебели и уреди. Инвестицията възлиза на 15 000 лева. Това съобщиха от общинската администрация в Тервел.

В Нова Камена живеят около 400 души, предимно в пенсионна възраст. В селото има средищно училище, детска градина с една група, читалище - обновено чрез проект към Социално-инвестиционния фонд и здравна служба. Основен поминък в района е земеделието. В момента се преасфалтира пътя Каблешково - Нова Камена, информират от община Тервел. Средствата са по Програмата за развитие на селските райони.

През идната година от общината планират да подготвят проект за превръщане на здравната служба в Нова Камена в център за социални услуги с кухня майка за домашен патронаж и трапезария. Бъдещата услуга ще обхваща и селата Кладенци, Градница и Каблешково. Проектът ще бъде финансиран от МИГ Тервел - Крушари за планов период 2013 г. Подобен проект се подготвя в момента за финансиране през т.г. за района на село Коларци.

Последвайте канала на

1946 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини