Политиците се обединиха в името на децата и бъдещето им

  • 22 ноември 2019 10:40

  • 417
  • 1
Политиците се обединиха в името на децата и бъдещето им
© Novini.bg

В Европейския кът в сградата на Народното събрание се проведе тържествена церемония по поставянето на Капсула на доброто, предаде репортер на NOVINI.BG.

Инициативата е на председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – д-р Елеонора Лилова, със специалната подкрепа на председателя на 44-то Народно събрание –Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и със съдействието на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, с председател Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия. Поводът за церемонията е 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

На церемонията присъства и еврокомисарят Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тази есен Държавната агенция за закрила на детето предложи на органите по закрила на детето в България – министрите, кметовете на общини и дирекциите „Социално подпомагане“ чрез Агенцията за социално подпомагане, да напишат своите послания за доброто на децата и идните поколения като символ на обединените усилия за по-добър живот на децата и семействата у нас.

Капсула на хилядолетието ще бъде вградена в парламента

Народните представители, представителите на органите по закрила на детето, на министерствата и институциите сложиха своите послания в Капсулата на доброто.

Капсулата ще бъде отворена през 2030 г.

"С поставянето на Капсулата всички парламентарни групи казваме „да“ доброто и на бъдещето на нашите деца", заяви  председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по време на церемонията.


Караянчева разказа, че е възприела възторжено идеята. „Къде другаде освен в Народното събрание трябва да се постави тази капсула на доброто? Ние всички сили, всички парламентарни групи казваме "да" на доброто, да на бъдещето на нашите деца. Всяко едно дете е малка вселена. Тази вселена ние възрастните трябва да я опазим. Тя е пъстра, красива, но много чуплива“, каза още председателят на НС.

"Честит празник, защото това е празник на доброто", завърши словото си Караянчева, предаде репортер на NOVINI.BG.

Ваня Кастрева, началник на регионалното управление на образованието в София-град, заяви, че събитието днес е знаково, защото се дава пример на децата как чрез добро може да стане светът по – добър. „Затова чрез инвестиция за децата ние се грижим за тях“, каза още Кастрева пред NOVINI.BG.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
и ко

2019.11.22 | 11:00

1

Лицемерие - само това мога да кажа, когато политик говори, че прави добро.

Добави коментар

Водещи новини