Водата на перничани е безопасна, аварии краткотрайно влошават качеството й

  • 22 ноември 2019 09:53

  • 196
  • 0
Водата на перничани е безопасна, аварии краткотрайно влошават качеството й
© Pixabay

Водата, която се подава към перничани от пречиствателната станция за питейни води е безопасна и чиста, съобщи на БТА началникът на станцията Даниела Костадинова. По думите й тя се контролира непрекъснато, както в лабораторията, така и посредством онлайн прибори.

Влошаване на качеството на водата се появява при честите аварии по водопроводната мрежа, които при режимно водоподаване се увеличават драстично, обясни също Костадинова. По думите й при наличие на скрити аварии при спирането и последващо пускане се засмуква кал през пробива на тръбата и оттам за известен период, но не непрекъснато, е възможно при потребителите да тече мътна вода.

Вяра Церовска: Направих твърде много за Перник

До техническите ръководители на райони са изпратени инструкции за дезинфекция и промиване на водопровода след всяка авария, също и да се предотвратява обратното засмукване на вода.
Чрез контролен мониторинг, независимо от водоснабдителното дружество, органите на Държавен здравен контрол инспектират съответствието на подаваната към потребителите питейна вода, допълни Костадинова.

Последвайте канала на

БТА
196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини