Цвета Караянчева: Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте в мир, да бъде обичано и да може да развие своите възможности

  • 21 ноември 2019 20:52

  • 433
  • 2
Цвета Караянчева: Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте в мир, да бъде обичано и да може да развие своите възможности
©

Нека всяко дете да има дом и семейство,  да расте в мир, да бъде обичано и да може да развие своите възможности. Това каза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по време на спектакъла-концерт „Празник на доброто“. Инициативата, която се проведе в Деня на християнското семейство, бе част от кампанията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Председателят на парламента подчерта, че няма по-сигурно убежище от семейството и по-истински посланици на доброто от децата. По думите й всяко дете е една необятна, вълшебна, пъстра, но и чуплива вселена и дълг на възрастните е да я пазят като зениците на очите си. От нас зависи децата ни да живеят в топло гнездо и да израснат като добри граждани, за да могат с устрем да разперят криле, да полетят нагоре и да покорят света, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

На спектакъла-концерт бяха представени истории за добрия пример на хора, помогнали на деца в беда и техните семейства. Те бяха удостоени с почетното отличие „Посланик на доброто”. Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на награди учителя в Средно училище „Св. Климент Охридски” в село Зверино Петя Илиева.

Сред присъствалите на събитието бяха още председателят на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия, вицепрезидентът на Република България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последното събитие от кампанията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето ще се проведе на 22 ноември 2019 г. в сградата на парламента. В 10.00 часа ще бъде поставена Капсула на хилядолетието и в нея ще бъдат поставени предмети и символи, носещи послание за доброто към поколението на 2030 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
433 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Валери Иванов

2019.11.22 | 02:47

2

Добре си написала но това не важи за Българските деца.България децата живеят лошо или по точно деца с увреждания.Соц.подпомагане е далеко от тия деца.Закрила на детето не работи.Те са пласмент.

Цуро

2019.11.22 | 01:17

1

Ще си останеш вечно млада. На това докторята му викат инфантилност... Но ще си останеш председател на НС.
Пък може и зам. председател на ЕНП. Но ти е късно да се уредиш с кум председател на същата партия. Е на това му викат шуробаджанащина по европейски. "Мир на всички честни хора" (дано знаеш откъде е това, за подсказка - не е от Виетнам)

Добави коментар

Водещи новини