Нов случай на разкарвани по болници родители: Едва спасиха детето ни

  • 21 ноември 2019 07:38

  • 7858
  • 21
© Pixabay

Момиченцето ни започна да повръща петък срещу събота. Отидохме на заместващ педиатър, който ни каза, че е с стомашно-чревен вирус и ни даде рецепта. Обаче детето ни започна да се влошава  и вдигна висока температура. Отидохме в Специализираната болница по активно лечение на детски болести - проф. д-р Иван Митев, прегледа го дежурната гастроентероложка. Опипа му корема и ни каза, че детето е силно дехидратирано и трябва да го настанят, но нямат свободно легло, ако ни приемат - ще лежим в коридора. Това разказаха Лора и Георги Стоилови в ефира на Нова телевизия и заявиха, че също са чакали доста за преглед в педиатрията.

"Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква безизходица", разказва Лора Стоилова.

"Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че трябва да обиколи няколко заведения, няколко кабинета", коментира Георги Стоилов.

"Понякога нямаш това време. Ние загубихме 2 дни, които можеше да са фатални", обяснява Лора.

"Отидохме в частна болница, пуснаха кръв и CRP  беше 8.Пуснаха ни банка и ни изписаха вечерта, защото нямат стационар, казаха ни да отидем утре сутрин. Отиваме и CRP беше скочило на  113. Но дори и за тях това не е чак толкова притеснително", обяснява Лора. "Ние през цялото време искахме преглед от хирург, те казваха, че нямат такъв. За ехограф, казват: "Ние нямаме такъв, евентуално в понеделник ехографът ще работи". Следобедът детето видимо се влошава. Тя просто се отпуска и само стои полунеадекватна. След изрично мое настояване, че най-вероятно е апандисит ме поглежда и казва "Категорично не е!". Отново ни пуснаха и отново казаха да отидем на другия ден по обяд. Но ние веднага отидохме в Пирогов.След малко детето ни бе на операционната маса", разказа майката.

Кадър-Нова телевизия

Благодаря на д-р Красимир Житянов. Той спаси детето ни. По думите му е нямало  да оживее до сутринта, ако не бяхме отишли. Той каза, че всичко е било в гной. Червата са ѝ били вадени и мити, така ни каза той.Освен апандицит е имало и перитонит. Спасиха я. Но проблемът е в това, че няма една специализирана детска болница, която да има апаратура и специалисти", категорична е тя.

Отстраниха шефовете на болниците, в които е лекувано починалото 3-годишно дете

Последвайте канала на

Калина Христова
7858 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
вова

2019.11.21 | 10:09

12

Истината е, че болшинството от лекарите и останалия медицински персонал у нас в момента са такива само по документи. Те са едни търговци със здравето на хората и за тях тази високохуманна професия е единствено средство за печелене на колкото се може повече пари. Хората ги е страх да се оплакват защото знаят, че това е една престъпна каста която освен всичко друго е много отмъстителна. Милиардите които се изливат в здравеопазването никога няма да променят състоянието на обикновения човек, защото отиват основно в за крадене с разни схеми.

абе... "изливат се милиарди"

2019.12.02 | 17:36

21

непредпазливо нагъл израз, човек ще помисли, че става дума за 10-15 милиарда! А те са някакви мижави 4.5 млрд, за какво по-напред. Само шумотевица - "колко много правим...". А това са само някакви 4-4.5 % от БВП. Остатъкът до размахваните "оу-у, колко много" 8 % са от джоба на пациента. Та тъй, "Празна Мара тъпан била"... В същото време ние сме 500 евро на човек, а в Люксембург - около 5550 -11 пъти повече, Лихтенщайн – 20 пъти, а фалирала Гърция – 2,5 пъти. За цените на лекарствата да не говорим - космически... Хората вече гледат да си купят от съседите... Толкоз за хуманната власт!

Елка Георгиева

2019.11.22 | 11:45

20

Бих искала да задам няколко въпроса на г-н здравният министър:
1. Защо се допуска регистрация на болници който не разполагат с необходимото оборудване /в конкретния случай - ехограф/, нямат необходимите специалисти и нямат стационар?
2. Как родителите могат да знаят коя болница с какво разполага?
3. Редно ли е да има хиляди болници който само прибират парите на пациентите но не могат да окажат адекватна помощ поради липса на необходимата апаратура?
4.Какви медицински стандарти има в България и кой следи спазват ли се те?
5. Защо превърнахте лекарите в канцеларисти и юристи, огромният брой образци който те попълват за здравна каса, за досие на пациента, епикризи, протоколи за лекарства и т.н., губят ценно време и пречат на лекарите да обърнат достатъчно време на самия пациент?
6. Защо се налагат ограничения в броя на пациентите който могат да бъдат приемани за един ден в специализираните болници който разполагат с необходимата леглова база, специализирано оборудване, компетентни лекари и лаборатории работещи денонощно?
Смятам, че ако се ограничи броя на такива измислени "болници" без оборудване, стационар и лекари , парите ще се насочат към доказалите се клиники и университетски болници и няма да се налага това разкарване и губене на време което носи смърт.

човек

2019.11.21 | 09:44

10

Колко омраза и ненавист се изля върху най-хуманната професия, върху хората, които се грижат за нашето здраве и без тях животът ни би бил немислим. Без съд и присъда разпънахте Кръста. Пази Боже! Лекарска грешка или родителска небрежност? Някой зададе ли правилните въпроси? Или просто прочетохме отговорите и това ни беше достатъчно да се включим със злословни коментари по темата.Покайте се, помирете се и помислете...преди да плюете държавата. Само така ще отмине носталгията по живковото време...

2019.11.22 | 01:08

19

Така е с тази злоба ще се самоунищожим . Тия тъпаци дето развяват секирата над цялото лекарско съсловие защо не се лекуват сами а търсят лекарска помощ . Затова след не много време само ще си мечтаят някой да ги лекува . Нема такава държава .

2019.11.22 | 01:02

18

Добре бе хора , докторите ли са виновни ,че няма легла ,че няма техника или достатъчно болници . Защо не обвинявате управляващите за това . За асфалт и пътища има пари (ама и те не са направени като хората) а за важни неща като детска болница няма . На кого трябва да се сърдите .

ЛЕЛЯ

2019.11.21 | 10:58

17

И за възрастните е същото, повърхностен преглед, понякога без изследвания, хвърляне на рецепта и толкова ! Преди 45 дни си правих профилактика на кръв и урина...имаше завишени нива на креатенин, пикочна киселина и бактерия в урината. Личната лекарка каза, че не са обезпокоителни. Мина месец и започнаха болки, които бързо се усилване, бъбреци, пикочна мехур и т.н Една нощ Пирогов ми направиха ехография, дадоха обезболяващи и пак при личната...чак тогава тя пусна стерилна урина, след 4 дни ми даде антибиотик за лечение, а аз бях вече на легло с адски болки от сериозно бактериална възпаление !!!! Ако още в началото личната си беше гледала работата от отговорно, нямаше да се стигне до тук...болки, мъки, лекарства за 50 лв...а иначе е много любезна!?

Бойко

2019.11.21 | 10:15

14

Всичко е точно, праим магистрали.Вас кучета ви яли !

вова

2019.11.21 | 10:46

16

Това е едно изключително елементарно обяснение за състоянието на здравеопазването у нас - да се смята, че за да се подобри отношението на лекарите към пациентите трябва да спрат строежите на магистралите. С какво ще се промени характера на някои безчувствени създания, които се наричат лекари ако към милиардите за здравеопазването се прибавят и милиардите за магистрали !? Отговора - ще станат още по-нагли и безскруполни !

Да разтурим тая седесарска кочина,

2019.11.21 | 10:40

15

защо търпим всичко това.

2019.11.21 | 10:15

13

haide sega balgarskata prostota vav deistvie sega na vsicki prosiaci i izmikiari decata im sa bolni i sa bili razkarvani po bolnicite prav e slavco niama takava darjava no istinata e [niama takava skapana darjava]

Николай Николов

2019.11.21 | 09:23

7

Разбира се че спасението е в Терминал 1.

Алкохоликът от гейарена

2019.11.21 | 09:47

11

не подценявай и терминал 2

Комуняга бесепар

2019.11.21 | 09:43

9

Политици , медици , БФС - всичко живо там краде и със задните си части. После се реве , къде ни е апаратурата , футбола и тн. Важното е да се вземат 57 хилки месечна заплата , всеки да се спасява .

Добави коментар

Водещи новини