В Перник канят премиера на чаша студена вода

  • 20 ноември 2019 13:58

  • 1717
  • 0
В Перник канят премиера на чаша студена вода
© фейсбук/видяно в перник, булфото и бнт

Така и така е тръгнало премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да е в ролята на пръв надзирател в републиката и да уволнява разни наглеци за безчинствата им, що не намине и през Перник! Там живеят бедни, но гостоприемни хора и ще го почерпят с чаша студена вода от пресъхналия язовир „Студена”, поради чиновническо безхаберие. После ще го попитат: с конкурс ли си е подбирал кадрите – областната управителка Ирена Соколова и доскорошната кметица Вяра Церовска. Защото тези двете го насадиха на пачи яйца пред същите жители на миньорския град, които заради тях сега ще ходят жадни и неумити бая време.

От понеделник тази седмица Перник и още 10 селища в региона са на воден режим, заради престъпното бездействие на кметската и областната управа. Днес перничани се вдигнаха на бунт и барикадираха местното „В и К” с викове и плакати, заради кризата с водата и драстичния спад на язовир „Студена“. Местните стартираха и подписка със справедливо искане за наказания за досегашната кметица Церовска и областната управителка Соколова.

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров

Така с бунтове и протести започна кметуването на новия управник на някогашния град на рудничарите Станислав Владимиров от БСП. Той няма никаква вина за създадената криза с живителната течност. Отговорността е на Церовска и Соколова от ГЕРБ. Оказа се, че шефът на ВиК Иван Витанов, когото местните шеговито наричат Ваньо Сушата, надлежно е предупредил с писмо за възможността от безводие, но то е било потулено от безхаберни чиновници. Затова пише местния сайт „За Перник”, който публикува и факсимиле от писмото.

Досегашната кметица на Перник Вяра Церовска

Загубилата изборите с малко, но комай завинаги, доскорошна кметица Вяра Церовска, вероятно е минала в нелегалност, защото никой репортер досега не я открива за коментар на въпроса – къде е покрила писмото за наближаващата суша и защо не го е показала преди местния вот?

Впрочем, тя каквото и да обяснява със задна дата е безсмислено, защото очевидно водоемът е източен едно към гьотере, както казва народът, а за капак на всичко и водопреносната мрежа тук е надупчена като швейцарско сирене и 75 на сто от водата се губи по нея. МРРБ хвърли малко прах във вятъра и уволни най-лесния за отстраняване - директора на В И К в града. Така Ваньо си тръгна, ама Сушата остана в Перник...

Областната управителка на Перник Ирена Соколова

Областната управителка Ирена Соколова пред бнт пък се прави на нито лук яла, нито на лук мирисала и прехвъля отговорностите към „В и К” и МРРБ. Чудно дали наистина не знае, че тя е представителят на държавата в обастта, близкостояща до столицата! Или наистина трудно схваща тези зависимости, както и своята отговорност. Как тогава точно тя ще наблюдава спазването на законността в действията на местния общински съвет и ще бъде коректив на градската управа! Наистина дойде време премиерът да си разчисти гнилите круши в кошницата, защото обществото ни е зажадняло за почтеност и законност и все повече губи търпение. И със сигурност в Перник няма да мирясат, докато виновниците за сушата там  – безхаберните кметски и областни чиновници, не бъдат наказани.

Перник на воден режим от днес

Бедствената ситуация в Перник застрашава да стане лавинообразна и в много други градове с безводие – Враца, Ботевград, Плевен, Ловеч, Симеоновград, както и десетки селца. Самата аз съм от малко градче, в което водоснабдяването е лошо открай време и е така до днес - със системен режим на водата, без никакъв напредък, въпреки непрекъснатото поскъпване на услугата от година на година. Във всички подобни селища има хиляди администратори на бюджетни хранилки, които като пернишките нищо не правят, докато не ги сполети бедствието. И чак тогава започват да викат „Неволята...” .

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1717 0

Свързани новини

Водещи новини