Доброволци на БЧК ще раздават донорски карти пред Народния театър "Иван Вазов"

  • 19 ноември 2019 15:05

  • 246
  • 0
Доброволци на БЧК ще раздават донорски карти пред Народния театър "Иван Вазов"
© Novini.bg

Доброволци от младежката организация на БЧК ще раздават утре донорски карти пред Народен театър "Иван Вазов". Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Инициативата е в рамките на Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията "Да! За живот!". Желаещите да вземат Донорска карта могат да го направят между 14.00 и 18.00 ч. Донорски карти ще бъдат предоставяни пред Народния театър и на 27 ноември.

На 21 ноември - Денят на християнското семейство, доброволци ще раздават донорски карти пред храмовете "Св. Александър Невски", "Св. София" и "Св. Неделя".

От МЗ разпространиха график за раздаване на донорски карти

На 28 ноември, от 11.30 до 13.00 ч. желаещите могат да вземат Донорска карта и в сградата на Медицински колеж "Йорданка Филаретова".

Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават донорски карти и по време на традиционната студентска кръводарителската кампания, която ще бъде на 19 ноември в Националната спортна академия "Васил Левски", на 26 ноември - в

Нов български университет, на 28 ноември - в Биологическия факултет на Софийския университет /СУ/ "Св.Климент Охридски" и на 3 декември - във Факултета по математика и информатика на СУ "Св.Климент Охридски".

Донорски карти всеки ден се предоставят в централата на БЧК /бул. "Джеймс Баучер" 76/, в Центъра за обучение по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори /бул. "Дондуков" 61/ и в пет от териториалните центрове на Столичната организация на БЧК, намиращи се в кварталите "Стрелбище", "Люлин-7", "Надежда", "Редута" и "Бели брези".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини