Министър Маринов: Важно е да осъзнаем, че от поведението ни на пътя зависи животът ни и този на околните

  • 17 ноември 2019 13:18

  • 288
  • 2
Министър Маринов: Важно е да осъзнаем, че от поведението ни на пътя зависи животът ни и този на околните
©

С резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е обявен за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. По този повод във всички храмове в страната се отслужиха панихиди за упокоение на душите на загинали при пътнотранспортни произшествия и измолване на скорошно оздравяване на пострадалите.

В катедралния храм „Св. Александър Невски“ в столицата своята дълбока почит към жертвите на пътнотранспортни произшествия отдадоха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, служители на Пътна полиция от ГДНП и СДВР, доброволци от БЧК, председателят и зам.-председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова и Анжелина Тотева.

Световен ден в памет на жертвите на катастрофи

Да сме по-толерантни на пътя и да се съобразяваме с условията, призова след панихидата министърът на МВР Младен Маринов. Той добави, че се вземат допълнителни мерки от институциите, които дават положителен резултат, но е много важно хората да осъзнаят, че от поведението им на пътя зависи и техния собствен живот, както и на останалите участници в движението. „Днес е ден, в който прекланяме глави пред жертвите на пътно-транспортни произшествия, но трябва да се мисли и за живите, на които ежедневно им се налага да пътуват“, каза министърът.

Последвайте канала на

БТА
288 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.17 | 14:28

2

МНОГО Е ПРАВ МАРИНОВ, БРАВО! НАЙ-НАКРАЯ ЕДИН СВЕСТЕН МИНИСТЪР НА МВР СЛЕД ЦВЕТАНОВ.

Миш

2019.11.17 | 13:52

1

Как с видео можем да докажем идиотско шофиране??? И къде да го изпратим?????

Добави коментар

Водещи новини