Столетница от видинското село Въртоп отпразнува юбилея си

  • 16 ноември 2019 21:21

  • 1476
  • 4
Столетница от видинското село Въртоп отпразнува юбилея си
© Община Видин

Столетница от видинското село Въртоп отпразнува юбилея си. това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Гост на празника на 100-годишната Севда Младенова бе заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя й връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Вашия 100-годишен юбилей! Това е едно прекрасно събитие не само за Вас и семейството Ви, но и за цялото село Въртоп. Радвам се, че в нашата община има жител, който достига с достойнство тази достолепна възраст. Да празнува столетие е още един повод човек да си каже, че всеки миг от живота е ценен и всяка мечта си заслужава! Пожелавам Ви крепко здраве и винаги да носите високия дух, който да ви крепи още дълги години. Нека всеки ваш ден е изпълнен обич и топлина!“, пише в поздравителния адрес.

Кметът на Плевен е поздравил съгражданка по повод на 100-годишнината ѝ

Борислава Борисова зарадва възрастната жена, като й поднесе красив букет цветя и празнично украсена торта. Кметът на село Въртоп Петър Илиев също поздрави юбилярката от името на всички жители и й даде парична награда от 100 лв. Баба Севда сподели, че дълголетието й се дължи на това, че винаги е имала до себе си сплотено семейство, любящ съпруг и верни приятели.

За празника на възрастната жена бяха дошли както роднини, така и много нейни съселяни. След като посрещна и почерпи гостите си, Севда Младенова замина за град Видин заедно със своите близки, за да отбележи повода в ресторант.
Столетницата е родена на 16 ноември 1919 година във Въртоп, където и до момента живее с дъщеря си и с внука си, които се грижат за нея.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1476 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.11.17 | 01:06

4

Мила бабо Севда (турски ез.=Любов), да си жива, здрава, блажена!

Изключително важно събитие! Вероятно това ще е последната снимка по такъв повод в северозападнала България! Там в повече от 70% от селата живеят по няколко престарели жители, а останалите села вече са пред заличаване от географската карта! Но от това ще следва изключително важно и радостно събитие: ще спрат лъжите за постигнатите през последните 30 години свобода, демокрация и просперитет! На враговете на нашия Християнски народ ще кажа: Предателството, алчността, егоизма, омразата... са разрушителни, гибелни сили, любовта, е съзидателна сила на Бога и човека!

100x1000

2019.11.16 | 21:59

1

a batko i otishal za cigari na po-golemiqt si brat dokat tancuva s momichetata

2019.11.16 | 23:11

3

научи се да пишеш бе мангал


.

2019.11.16 | 22:51

2

Благословена да си бабо! Жива, здрава и щастлива!

Добави коментар

Водещи новини