Всеки висш чиновник – по 3 месеца в затвора

  • 15 ноември 2019 16:57

  • 3671
  • 0
Всеки висш чиновник – по 3 месеца в затвора
© Pixabay/ колаж: Novini.bg

След като първият ден от болничните няма да се изплаща, защото, видите ли, имало злоупотребяващи с фалшиви болнични и заради тях ще страдат всички…

… защо не – заради „онези“ специалните висши чиновници, дето обичат да получават подкупи – всички висши чиновници, политици, депутати – да влизат за по 3 месеца в затвора, а? Превантивно и възпитателно – каквато се твърди, че е и мярката с болничните – превантивна и възпитателна.

Щом всички ще страдат заради малцина…

… ами всички да страдат, заради малцина тогава. 

Изловихте ли злоупотребяващите с болнични? Не. Изловихте ли лекарите, които ги издават? Не. Изловихте ли нарушителите? Не. Кого наказахте? Всички. 

Има ли корупция в държавната администрация? (изчакваме читателят да спре да се смее…) Има. Кого да накажем, по вашата прекрасна логика? Всички. 

Не е много приятно усещането – да те „наказват“ „на едро“ с дебилщини, нали? 

СДС: Предложението за болничните е унизително

***

След като по един ден болничен няма да се плаща, а много хора имат нужда от САМО един ден, за да се преборят с настинките и първите симптоми на грипа, значи тези сополиви, кихащи, сеещи зараза през сезона, мили хорица, ще си стоят по работните места, за радост на колегите си, с които ще споделят болестта, която ще си предават един на друг. 

Защото иначе – пари йок! А българинът, нали и, без това, е най-богатият в ЕС… че да махне с ръка и да си каже: е, ай сà – за един ден, голем праз! 

***

Работна група до дни решава за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен

Можело да има изключения за майките – когато ставало дума за болничен за гледане на дете…

Абе, тва да не е някаква скрита кампания за насърчаване на раждаемостта, а? Раждайте си деца, че да лъжете, че болничните са за тях, когато вие се разкихате, че да не губите пари. 

Слушайте кво – когато казах: "социални кампании", нямах това предвид…

***

И така… ще намалите ли осигуровките, като ще режете един ден от болничните? Мхм… така си и помислих. А защо? Тези пари къде ще отидат, щом няма да са при болния, плащал досега? 

И докато сме на темата… да зачекнем ли: защо плащаме, като попове – за прегледи—отвори, затвори уста, кажи „Аааа“, два лева, благодаря; за рентген, за скенер, не дай Бог – за ЯМР? Да зачекнем ли тая тема? Не? Защо? Много лаишки се отнасям към темата, казвате? А вие как „професионално“ се отнесохте към темата с болничните – вместо да изловите нарушителите, наказахте всички. Гении!

И защо, казвате, да не говорим за плащането на прегледи, след като плащаме осигуровки? Защо, по дяволите, плащам за всичко по два пъти? След като ми съдирате по 4 кожи на месец – от заплатата; пари, които, повярвайте ми – ИМА КАКВО да правя, вместо да наливам в бездънната ви каца, та – след като ми ги съдирате тия 4 кожи, защо пак плащам, при положение, че съм си платил прегледите за 4 живота напред? Всеки ден да съм на преглед, пак не мога да си избия парите, които ви налях. А сега решихте и да ме донакажете. 

Слушайте какво: опитвам се да обяснявам на хората, по какъв ли не начин, че трябва да си плащат данъците, да си плащат осигуровките, че това е да си патриот, че това е да си нормален човек, който се интересува от държавата си, че така е редно и това носи полза на всички ни, като общество, само че…

… само че вие го правите ужасно трудно. Ужасно ми е трудно да защитавам всичко това. Започвам сам да се двоумя. 

***

Очевидно мислицата-недомислица е за преосмисляне, щом като „Свободна Европа“ ни информира, че дори вносителите на идеята сега се сочат едни други с пръст и казват: тяхна беше идеята, не тяхна! Ако е така гениално предложението, що не се гордеете с него?

***

Да пробваме ли да последваме примера ви (злоупотреби с болнични… вместо да ловим нарушителите, слагаме всички под ножа) и, понеже има много корупция по държавната администрация, да спрем да си внасяме осигуровките и да си плащаме данъците? Ние ще си изчислим точно каква част да си „заделим“. Много ще е сложна схемата, по която ще изчисляваме, обещавам. Сложна, като вашата. Че и по-сложна. 

***

Работодателите…

Да приемем, че не им е работа на работодателите да плащат болничен… мнооооого може да се говори по темата, но няма да е сега. Има логични и „за“, и „против“ това твърдение, НО…

… но такова лутане между „за“ и „против“, когато става дума за държавата, НЯМА! Държавата да се опитва да си избяга от функциите… да се скрие… да спести едни пари…

Защо ще продължите да прибирате пълния размер осигуровки, тогава? Къде ще си ги занесете тия пари? При всички тези корумпирани държавни чиновници, с право ли се притесняваме, че ще се окажат в нечии джобове, без да им мигне окото? Е** ти „дисциплиниращото“! Честно! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3671 0

Водещи новини