Фирмите, които ще поддържат пътищата в Ямболска област, са готови за зимата

  • 14 ноември 2019 14:43

  • 233
  • 0
Фирмите, които ще поддържат пътищата в Ямболска област, са готови за зимата
© Pixabay

Фирмите, които ще поддържат през зимата автомагистрала "Тракия" и пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област, разполагат с необходимата почистваща техника и инертни материали. Това е съобщил на заседание на Областния щаб за защита при бедствия и аварии директорът на ОПУ Галин Костов, цитиран от областната администрация.

Областното пътно управление поддържа 636 км републиканска пътна мрежа, от които 40 км от автомагистрала "Тракия"; пътищата от първи клас са 86 км, от втори клас - 88 км, и от четвърти клас - 411 км.

За зимното поддържане на магистралата са необходими 13 пътнопочистващи машини, 100 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. По пътищата първи, втори и трети клас ще работят 64 машини; разкрити са седем опорни пункта, в които ще бъдат складирани нужните 680 тона сол, 10 тона калциев дихлорид и 2700 тона пясък, е посочил Костов.

10 км снегозащитни съоръжения поставят в най-критичните участъци в Добричко

Подготовка на пътищата за зимния сезон включва студено изкърпване на пътните настилки, подрязване на храсти, оформяне на клоните на дърветата. На застрашените от снегонавявания пътни участъци до края на месеца ще бъдат изградени временни защитни огради с обща дължина четири километра.

Последвайте канала на

Novini.bg
233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини