Александър Държиков бе избран за председател на новия Общински съвет в Пловдив

  • 11 ноември 2019 14:27

  • 191
  • 0
Александър Държиков бе избран за председател на новия Общински съвет в Пловдив
©

Александър Държиков, досегашен зам.-кмет по "Култура и туризъм" в община Пловдив, бе избран за председател на новия Общински съвет. Изборът беше извършен с таен вот на първото заседание на съвета, като за него гласуваха 37 от общо 51 общински съветници. Вторият номиниран за поста - Веселка Христамян, получи пет гласа, а девет от бюлетините се оказаха недействителни.

Преди гласуването новият кмет Здравко Димитров, кметовете на шестте района и общинските съветници положиха клетва; областният управител Дани Каназирева ги призова да управляват достойно и със сърце, винаги близо до хората.

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров положи клетва

След клетвата Държиков подчерта, че основният му принцип на работа ще бъде откритост и отговорност, прямост, коректност, честност, диалогичност и зачитане на мнението на всички. Ще положа всички усилия Пловдив да има ефективно работещ, отговорен, авторитетен, открит към пловдивчани Общински съвет, каза председателят му.

По-късно Пловдивският митрополит Николай отслужи в храма "Св. Марина" молебен за успех на новоизбраните представители на местната власт. Всички заедно, с литийно шествие начело с църковни хоругви и 40 свещеници, отидоха до сградата на общината, където се състоя встъпването в длъжност на новия кмет. Здравко Димитров получи символичния ключ на община Пловдив от своя предшественик Иван Тотев, който му пожела здрави нерви - защото, по думите му, да си кмет на Пловдив е изключително сериозно занимание, както и един прекрасен и успешен мандат.

Последвайте канала на

БТА
191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини