Община Балчик ще засили контрола над бездомните кучета

  • 10 ноември 2019 13:36

  • 833
  • 1
Община Балчик ще засили контрола над бездомните кучета
© Булфото (архив)

Община Балчик ще засили контрола и ще предприеме действия за намаляване на популацията на безстопанствените кучета, съобщават от кметската управа.

Общината вече обяви обществена поръчка за залавяне на бездомни животни, които да бъдат трайно маркирани с чип и ушна марка. Предвижда се кучетата без стопани да бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени. На всяко куче трябва да бъде издаден паспорт, в който да бъдат отразени извършените манипулации. Бездомните животни ще бъдат връщани по места, а агресивните ще бъдат настанени в приют, посочват от кметската управа.

Общината изисква кучетата да бъдат транспортирани със специално оборудвано превозно средство с добра вентилация, а всички дейности да се извършват от специалисти с квалификация като се спазва Законът за защита на животните и Законът за ветеринарномедицинската дейност.

Общината може да отдели за кампанията до 69 000 лева, като обществената поръчка трябва да бъде изпълнена за година или до достигане на прогнозната ѝ стойност. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 20 ноември.

Последвайте канала на

БТА
833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2019.11.10 | 13:53

1

Унищожете ги мамицата им!

Добави коментар

Водещи новини