Медицинската сестра, нарекла дете "животно мръсно", доброволно напуска работа

  • 05 ноември 2019 20:40

  • 1958
  • 2
Медицинската сестра, нарекла дете "животно мръсно", доброволно напуска работа
© Pixabay

Медицинска сестра, която беше записана със скрита камера да обижда и напада дете от яслената група в столичната 27 ДГ "Детска китка", доброволно е подала заявление за напускане.

Разпоредена е вътрешна проверка, която включва писмени обяснения от директора на детската градина Галя Димитрова, както и на медицинското лице Снежина Стоичкова, съобщават от район "Надежда", предава БТВ.

Експерти от Столична община са извършили проверка в градината, за да бъде изяснена отговорността на директора по случая. Галя Димитрова ще представи на Столична община писмените обяснения на останалите служители, отговарящи за групата на пострадалото дете. Ще бъдат наложени и санкции.

Експерти са се срещнали с родителите на детето, от които се очаква да подадат писмени сигнали до Столична община и Държавна агенция закрила на детето. Те ще търсят правата си в съда. С пострадалото момиченце ще работи психолог.

Част от родителите отказаха да пуснат децата си. Уличената медицинска сестра отрече да е тормозила детето. По думите на директорката обаче е признала - била изнервена и изморена.

От Столичната община уверяват, че повече няма да я вземат на работа. Разпитани са всички служители на детската градина, които работят в яслените групи, но никой не признава да е бил свидетел.

Директорът на детската градина ще проведе спешно допитване до родителите за въвеждане на видеонаблюдение и при постигнато съгласие такова ще бъде изградено.

Последвайте канала на

Novini.bg
1958 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай Пердах

2019.11.06 | 00:29

2

Що за низше същество трябва да си,за да се държиш с деца така просташки?!

зелено чооовече

2019.11.06 | 00:18

1

Браво ,но не само видео ,а и аудио наблюдение ,със хард диск с голям капацитет ,за да няма изчезнали записи !

Добави коментар

Водещи новини