Габрово се сдоби с площадка за свободно разхождане на домашни любимци

  • 05 ноември 2019 10:11

  • 319
  • 0
Габрово се сдоби с площадка за свободно разхождане на домашни любимци
© Община Габрово

Общината в Габрово е изградила първата площадка за свободно разхождане на домашни любимци в града. Теренът е с обща площ 730 квадратни метра и е разделен на две зони - за дребни породи и за едри породи.

Паркът е разположен успоредно на река Янтра на изхода от Габрово към Велико Търново, съобщава Галина Витанова от общината пред БТА.

Монтирани са съоръжения за игра и обучение на домашни любимци, произведени в дърводелската работилница на общинското предприятие "Благоустрояване" с материали от премахнати дървета от градските пространства. Сред съоръженията има везна за преминаване, естакада за кучета, тунел, кучешки слалом, стъпала за катерене с различна височина и диаметър.

На площадката има места за отдих на стопаните и декоративна растителност. От общината припомниха, че при влизане и излизане кучетата трябва да бъдат с каишка, а собствениците са длъжни да почистват отпадъците незабавно след тях. Домашните любимци не трябва да бъдат оставяни без надзор, а агресивни животни не се допускат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини