Благотворителен концерт събира средства за лечението на четиригодишното дете

  • 31 октомври 2019 07:26

  • 323
  • 0
Благотворителен концерт събира средства за лечението на четиригодишното дете
© Булфото (архив)

Благотворителният концерт "Подай ръка на Митко" ще представят днес артистите от Български арт и фолклорен център "Нестия" в Дом на културата "Искър" от 18.40 часа, съобщиха организаторите на пресконференция в Националния пресклуб на БТА . Кампанията е инициатива на Фондация "За Митко и приятели" с подкрепата на Български арт и фолклорен център "Нестия" и Делта център за изкуства и култура.

След концерта ще се състоят коктейл и благотворителен търг на произведения на изкуството, разказа председателят на Български арт и фолклорен център "Нестия" - Христо Станков. На търга ще се бъдат представени картини и пластики от художниците Валери Янчев и Даниела Стойкова, както и народни носии от Боряна Райкова и Нико, също и картини на учениците от СУ "Св.Климент Охридски" в Добрич. Според Христо Станков, жаждата за живот е движещата сила на артистите, който са част от инициативата. Идеята е да се подкрепят и да бъдат събрани средства за лечение и рехабилитация на четиригодишният Митко, както и други деца, страдащи от целебрална парализа и епилепсия.

Христо Станков съобщи, че всички културни събития, които организира Български арт и фолклорен център "Нестия" през тази и следващата година, ще са част от благотворителната кампания за малкия Митко.

Някои от предстоящите събития са концерт на лауреатите на националния фолклорен фестивал-конкурс "Бъдност за талантите на България" в Дом на културата "Искър" на 30 ноември, както и среща-конкурс на коледарски групи Коледно надиграване и "Чимшир Коледарка" в Дом на културата "Средец" на 15 декември и честване на празници между Коледа и Нова година на 27 и 28 декември, в които ще участват гости от Гърция, Сърбия, Турция и Македония, разказа още Христо Станков.

Последвайте канала на

БТА
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини