Патриарх Неофит се срещна с новия френски посланик у нас Флоранс Робин

  • 25 октомври 2019 13:06

  • 250
  • 0
Патриарх Неофит се срещна с новия френски посланик у нас Флоранс Робин
© Българска православна църква

Патриарх Неофит прие днес на среща новия френски посланик у нас Флоранс Робин, която пое поста през септември тази година, съобщават от Българската патриаршия.

Приемът се е състоял в Софийската митрополия и в него са участвали също Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, и иконом Николай Георгиев - началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Посланик Робин е изразила благодарностите си за приема и е споделила своите впечатления от посетените от нея манастири и църкви, като е допълнила, че е била особено впечатлена от Троянския манастир. В разговора са били повдигнати и темите, които вълнуват не само българското, но и цялото европейско общество - възпитанието на младото поколение, ценностите, както и бъдещето на Европа.

Патриарх Неофит е изразил своите надежди, че грижата към младите хора ще се засилва. Той е отбелязал, че в България се забелязва обръщане на младите хора към Църквата. Патриарх Неофит е пожелал успешен мандат на посланик Флоранс Робин и е изразил надежди за бъдещи срещи, така и за съвместна ползотворна работа в полза на обществото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини