Шумен все още е без водоснабдяване

  • 23 октомври 2019 20:36

  • 665
  • 0
Шумен все още е без водоснабдяване
© Pexels

Шумен все още е без водоснабдяване, повече от 24 часа. Управителят на местното ВиК-дружество съобщи за БТА, че се работи по отстраняването на поредна възникнала авария.

На мястото на поредната голяма авария на ВиК-Шумен е и заместник-кметът Росица Антонова, която изпълнява временно длъжността кмет на община Шумен, съобщиха от общинския пресцентър.

Областният управител на Шумен каза за БТА, че утре, от 10.00 часа, е поканил на среща отговорниците на райони в дружеството "Водоснабдяване и канализация" в Шумен и главния им инженер, за да обсъдят мерките, които се предприемат за възстановяване на водоподаването, след аварията на довеждащия водопровод.

Вчера от пресцентъра на местното ВиК съобщиха, че във връзка с възникнала авария на довеждащия магистрален водопровод от язовир "Тича" до Шумен, след токов удар при помпените станции "1300 години България" и "Велики Преслав", от 17.00 часа ще бъде преустановено водоподаването за областния град и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов.

Оттам тогава уточниха, че аварийни екипи работят по локализиране на аварията и след завършване на аварийно-възстановителните работи поетапно ще бъде възстановено водоподаването.

Последвайте канала на

665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини