Младен Маринов с коментар за телата в Есекс

  • 23 октомври 2019 15:33

  • 6064
  • 0
Младен Маринов с коментар за телата в Есекс
© Булфото (архив)

Над 600 новорегистрирани граждани са установени в Кресна за периода от 2018 година до април 2019 година. Това каза пред журналисти днес на Граничния контролно-пропускателен пункт "Станке Лисичково" министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, който беше на работна среща с македонския си колега във връзка с антикорупционен проект.

"За около 170 от случаите собствениците на адресите, на които са направени нови регистрации, не знаят за това, тоест не е станало с тяхното съгласие", допълни министърът.

"Общинската администрация адресно регистрира на база на декларация от собственика или договор за наем с лицето, което се настанява, но в тези случаи вероятно става въпрос за фалшифициране на документи", коментира Маринов.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура - Сандански. В момента се правят постъпления от прокуратурата и от МВР по отношение на областния управител за доказаните случаи на регистрация без основание да бъде извършена дерегистрация.

Министърът на вътрешните работи посочи, че във всяка област и в почти всяко населено място има сигнали за купуване на гласове или за извършване на нарушения във връзка с предстоящите местни избори. Голяма част от тях са анонимни и при проверките се установява, че са недействителни.

"Има обаче и действителни сигнали", допълни Младен Маринов, какъвто е случаят в Кресна.

"Официална информация по линия на Министерството на вътрешните работи и по другите официални канали не е постъпвала при нас до 14.00 часа", коментира вътрешният министър случаят с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс.

"Проведох разговор с полицейския представител на България, който е във Великобритания. Информацията, която той има е от публикации в местни медии. Той е направил връзка с местната полиция. Очакваме подробна информация по отношение на камиона, неговото движение, дали е с българска регистрация, от къде идва“, каза още Маринов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини