Дружество „Традиция” се готви за протест заради отнето старинно оръжие

  • 21 октомври 2019 09:05

  • 664
  • 2
Дружество „Традиция” се готви за протест заради отнето старинно оръжие
© Кадър: БТВ

Организаторите на исторически възстановки от дружество „Традиция” са готови на протест. Причината e, МВР конфискува оръжия, собственост на членове на организацията в Нова Загора.

Преди дни членове на националното дружество „Традиция" били проверени от ГДБОП и КОС. Поводът е оръжия от Руско-турската война. Проверен е и председателят на дружеството в Нова Загора Иван Стоянов. Обяснили му, че ще бъде извършена експертиза дали пушките и револверите са опасни, съобщава БТВ.

"В касата държа законно притежавани оръжия, иззети са 14 броя оръжия, трудно ми е да кажа какви са марките", коментира председателят на дружеството Иван Стоянов. Той е категоричен, че старинните пушки и пистолети са абсолютно безопасни – не могат да стрелят с бойни патрони, за тях вече не се произвеждат патрони.

Хората от дружеството си набавят тези оръжия със собствени средства – всяко от тях струва между 500 лв. до 1000 лв., коментира един от членовете на „Традиция”. Друг напомни, че оръжие, произведено до 1900 г., не подлежи на контрол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
k

2019.10.21 | 09:17

1

Параноидната тиква започна да се насира и от старинни пушки с халостни патрони хахахах
Да не забравяме и че родолюбието и патриотизма не са от силните му черти.
Страх тресе кочината !

2019.10.21 | 09:27

2

и пак овцете ще гласуват а него

Добави коментар

Водещи новини