Експерт: 96% от катастрофите у нас се дължат на водача

  • 18 октомври 2019 18:01

  • 1314
  • 3
Експерт: 96% от катастрофите у нас се дължат на водача
© БТВ

Юни беше доста тежък и черен месец по отношение на пътните инциденти. За сметка на това юли и август бяха благоприятни за цялостната статистика, но за жалост това не се оказа постоянна тенденция и октомври месец се забелязват доста тежки катастрофи, особено последната в района на Казанлък. Това сподели в предаването ''Лице в лице'' в ефира на bTV Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските, председател на Държавната агенцията за "Безопасност на движението по пътищата".

,,Безопасността на пътищата трябва да е кауза на цялото общество. Според статистиката 96% от катастрофите у нас се отдават на грешка на водача. Ключът е в това, че статистиката стъпва върху първоначалния оглед на едно ПТП, но е далеч по-важно да се установи какво е довело до тези грешки. Смятам, че в крайна сметка можем и трябва да променим нашата отговорност на пътя'', каза още Крумова.

,,Като реални фактори, водещи до пътно-транспортни произшествия, остава скоростта. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-тежка е катастрофата'', допълни тя и разясни, че не толкова размерът на санкциите е важен, колкото ефективността от тяхното събиране.

По думите ѝ около 20% от водачите у нас са рецидивисти.

,,Шофьорските изпити трябва да се обективизират. За броя на часовете по кормуване е важно да се обхващат онези умения, които са важни за водача, за да бъде той безопасен на пътя'', отбеляза в заключение Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските.

Последвайте канала на

Novini.bg
1314 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Георги Петков

2019.10.19 | 04:04

3

Лелка, с присвоено звание експерт, назначена на висок държавен пост, обяснява всеизвестни неща. Дали е нормално да има знак за отпадане на всички ограничения, поставен в границите на населено място? Как обясняваме прекъсната разделителна линия, поставена в завой? И много други примери могат да се посочат, но не и от тази женица, която сама не знае какво точно прави.

кокиче

2019.10.18 | 21:22

2

в бг 70 процента пътищата са с конфликтни точки левия завои не е самостоятелен и т.н.тая да си гледа кефа ченгетата дбнат самопри акциа елате да видите в четвъртия по големина град в бг как пред централното мвр мотоцеклитисти надуват мотори и ги вдигат на задна гума колоездачи карат по пешеходните зони благодарение на скапаната ни държава кат мвр и разни хрантутници в обществен ред.....привет от най добрия град за живеене

Уча се !

2019.10.18 | 20:50

1

Сега, какво ще кажат тъпанарите,които винят състоянието на пътищата ?

Не, че то е много добро, но че е пълно с олигофрени зад волана, е сто пъти
по-вярно !

Като е лош пътя, се съобразяваш!

Като си олигофрен, убиваш невинни !

Добави коментар

Водещи новини