Сузанита не знае как се ползват кондоми, Англичаните се оляха!

  • 18 октомври 2019 16:52

  • 9328
  • 0
Сузанита не знае как се ползват кондоми, Англичаните се оляха!
© Pixabay

Този текст можеше да има едно следните заглавия и все щеше да е „точно в целта“:

„Сузанита не знае как се ползват кондоми“; „Тръмп е позор за човешкия род“; „Расистите ни прославиха“; „Англичаните се оляха“; „Ицо Хазарта убива корумпирани“; „Какво е общото между Каракачанов и Джони Кеш?“; „Бербатов и Стоичков искат драконовски санкции за расизма“.

Да видим в тази съвсем не скучна седмица какво ни/ви държа вниманието. 

Започнахме зле. С мача с Англия. Все още се опитваме да преценим коя трагедия беше по-жалка – тая на терена или тая на трибуните. Няма да изпадам в детайли. Знаете си ги. 

В последствие стана така, че живата легенда Стоичков предложи крути мерки за справяне с проблема с футболното хулиганство – по изпитан вече английски метод – родните клубове да не играят пет години в европейските клубни турнири, за да се реши проблемът с расизма у нас. "Трябва да затворим стадионите, да се играе без зрители. Възможно е да е настъпил моментът за сериозни наказания. Англия премина през това. Може би е време и българските клубове да бъдат отстранени от Европа за пет години. Това ще помогне на всички да се успокоят", заяви Стоичков за телевизия Tudnusа.

Бербатов пък заяви, че фенове, като тези, които опозориха името на България, заслужават да получат доживотна забрана да посещават не само футболни мачове, а спортни събития като цяло.

Аз лично се съгласявам и с двамата! Дошло е време. Трябва да изрежем тумора, няма начин. 

От другата страна пък са англичаните и техните медии от Нарния. Които се оляха. 

Пресолиха манджата. Какви ли не ни наричаха. И за капак: 

Daily Star пусна материал, в който момиче (явно от неанглосаксонски произход) било разказало, че българите са виновни за това, че нея лично са я нападнали англичани…

Така… обяснявам. 24-годишната Фахад от Болтън казала, че младежи (да, англичани) я пресрещнали на улицата, докато си карала колелото, и започнали да я тормозят, имитирайки маймунски звуци. Тя споделила мнение, че (!!!) смята действията им за ВДЪХНОВЕНИ от действията на българските расисти от понеделнишкия мач…

Слушайте какво: че в България има расисти, има; че си имаме чугунени глави, имаме си; че политиката ни (вътрешна и външна) наподобява това да се качиш на скоростно влакче точно зад дебелото дете, което току що е преяло с хотдог и торта, си е така; всичко това си го знаем, но…

… оляхте се. Не може ВСИЧКО да ни го пишете на нашата сметка. Айде стига! Ние сме измислили киселото мляко, компютъра и т.н., но НЕ сме измислили расизма. Взехме си го отвън. Стана прекалено модерен в последно време тук, не отричам, но тук по-скоро все още се учим на расизъм, вървим си към него, но още сме далеч от висотите на някои империи, нали…

Учим се, вземайки отвън. Расизмът си го внесохме готов. И май, май… английските хулигани доста спомогнаха с ноу-хау, „добри практики“ и т.н. на нашите дървени зигхайли. 

Оляхте се. Спрете се. 

Но, да – на тези „патриоти“, които ни докараха тоя срам до главата, трябва да им бъде забранено да присъстват на мачове, да бъдат изхвърлени от всякакви спортни и въобще обществени събития/събирания/мероприятия, щом ги използват за сеене на омраза и умишлено дискредитиране на името на България. Точка. болест--->лекарство--->лечение. Толкова. 

***

Тръмп омаза положението в Сирия и докара мнозина ветерани и активно служещи до крайни емоции, най-вече ярост и срам. 

VVAT (Ветерани от Виетнам срещу Тръмп) написаха: „Колкото и гаден да беше Никсън, той си подаде оставката, тая трътка ще трябва да бъде извлечена насила“. Играта на думи е от името на Тръмп, изписано tRump. Rump означава именно „трътка“. 

След като изостави съюзниците си кюрди – да бъдат пушечно месо за режима на Ердоган – компрометира бъдещи сътрудничества, защото унищожи доверието в САЩ, като цяло и пряко беше посочен за ОТГОВОРЕН ЗА СМЪРТТА НА ДЕСЕТКИ, избити от турската офанзива, tRump реши за уместно да се пошегувка, че турците и кюрдите били като две хлапета, които „имаха нужда да се посбият“. И той, видите ли, ги оставил да си поотупат прахта малко. Сладур… 

***

У нас Ицо Хазарта пусна нов клип – към парчето „Имам човек“. И трябва да кажем, че колкото е готина песента, толкова се усилва ефектът ѝ от клипа. На мен, честно казано, ми стана малко тъжно. Всъщност доста. За това, че клипът е само клип, а не действителност – ликвидирането на корумпирани тарикати, киселяци и тъпаци, които живуркат на гърба на всички ни, убивайки всякакви опити за нормалност още в зародиш. Стана ми тъжно, защото текстът отразява действителността ми – тая, от която тъпо и упорито продължавам да не бягам през Терминал 2. Но дори и само чрез изкуство, социалният бунт си е социален бунт и си заслужава подкрепа с две (или колкото там са ви останали, след здравните реформи) ръце. 

 

***

Сузанита се фука с кондоми в сутиена си“. Така… Може би е време вече родителите ѝ да седнат с нея и да проведат „онзи“ разговор с момичето. Да ѝ обяснят къде и как всъщност се използват кондомите. Никой не се е родил научен, така е. 

***

Предизборните трепети продължават. Кандидати дебнат отвсякъде и ми предлагат всичко – от реформи в гей-парадите до безплатно всичко, което си поискам. Сà… изпитвам известно съмнение.

Така – едно двоумене се надига у мене. Някак си избуява леко съмнение… Ама си викам: щом обещават, сигурно е вярно. Защо ли биха ме излъгали?

Само ме притеснява нещо. Реклами, реклами, гледам всички станали кандидати – я за кметове, я за общински съветници – страх ме е да излезна от нас, че да не се окажа изведнъж и аз кандидат за общински съветник. Като ги гледам по рекламите, явно на принципа на някаква случайна лотария ги избират, може би от файла с изтеклите данни от НАП, или просто излизат и хващат първия срещнат на улицата… Затова не излизам. 

***

Група английски учени (да, именно същите тия, дето откриват всичко по тоя свят – оказа се, че били истински, а не въображаемите приятели на някой скучаещ редактор в схлупена редакция на последния етаж на изоставен хамбар) откриха жълта плесен, която обаче има изумителните свойства да демонстрира животински качества и способности да се обучава. 

Странното нещо няма мозък, разбира се, но именно това е озадачило учените – как успява да се приспособява така „животински“ към средата.

Нарекоха плесента „Жълт плазмодий“, което пък накара мнозина „фенове“ на британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да направят това:

***

И накрая: питаха ме какво е общото между Джони Кеш и Каракачанов…?

Откъде да знам, бе! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
9328 0

Свързани новини

Водещи новини