Степан Хиндлиян за расисткия скандал: Темата се преекспонира

  • 17 октомври 2019 08:03

  • 735
  • 3
Степан Хиндлиян за расисткия скандал: Темата се преекспонира
© БНТ

Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия е силно преекспонирана, ежедневно сме свидетели на ксенофобски изказвания и поведение, и то включително от хора, които са във властта. Държавата не прави абсолютно нищо, за да се предотвратяват тези неща. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на "Левски".

Гост по темата беше и Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Много е удобно да се прехвърля вината винаги на някакви организирани групи от хора - левскари, ултраси и т.н. На стадиона е имало жестове и подвиквания от абсолютно всякакъв спектър от хора, които са били там. Фокусът е хвърлен върху една група от хора.Става въпрос за много тежка форма на лицемерие", смята Степан Хиндлиян.

"Групата, която беше там, вдигайки ръце, имитирайки хитлеристки жестове, те бяха относително малка група. След мача в Англия се знаеше, че се очертава такъв скандал. Българските фракции много ясно знаят проблема с расистките жестове и го ползват. Този модел от няколко години се знае в България и беше използван за изнудването на собствениците на футболни клубове", каза Тихомир Безлов.

По думите му атаката е умишлена и планирана, английските медии го чакаха с голямо нетърпение. Хиндлиян отрече подобно нещо.

Последвайте канала на

Novini.bg
735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.10.17 | 10:51

3

Каквито и капацитети да сте, каквото и да говорите господа, не можете да отречете, че по футболните терени ходят само наркомани, пияници и скинари, които отиват на мач единствено да се бият, а не за удоволствието от играта. Нормалните хора за това не ходят по стадионите.

2019.10.17 | 10:04

2

степан хиндлиян е наркоман , що го каните по телевизията тоя помияр .

Възмутен

2019.10.17 | 09:16

1

Няма такава полиция в света! Групичката от около 40-50 човека предизвикала расистките подмятания, била "помолена" да напусне и те "тихо и кротко"-напускат сектора на стадиона! Сигурно полицаите им пожелали на излизане и "приятна вечер" и "лека нощ"! При условие, че това се очакваше на стадиона от анличаните 10-на дена, не се предприе нищо. Толкова ли беше сложно всички "кротко" излизащи от стадиона и придизвикали расистките изцепки да бъдат качени в един автобус и в райнното, а не след дъжд качулка сега да се издирват от кадрите на телевизионните камери. Браво....!

Добави коментар

Водещи новини