Екип на американските ВВС идва у нас във връзка с обучението на новите Ф-16

  • 16 октомври 2019 14:28

  • 447
  • 0
Екип на американските ВВС идва у нас във връзка с обучението на новите Ф-16
© Gettyimages (архив)

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица, за да бъдат обсъдени възможностите за обучение на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „Граф Игнатиево“.

,,Ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите, схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на САЩ, който ще дискутира с нас въпросите по инфраструктурата", обясни командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, цитиран от БНР.

България плати около 2,2 милиарда лева за 8 самолета. Първите машини трябва да дойдат до средата на 2023 г., а последните - в началото на 2024 г.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на припомни, че трансформацията и модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт.

"Аз очаквам правителството да осъзнае с какво всъщност се е заело и да изпълнява всички необходими действия, от които зависи една успешна модернизация'', подчерта държавният глава.

По повод празника на Българската военна авиация президентът, висши военни и ветерани поднесоха венци и цветя пред Паметника на българския летец в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини