Мутбол

  • 15 октомври 2019 12:23

  • 5094
  • 0
Мутбол
© булфото/архив/

Шест на нула нищо не е, ще кажат баскетболистите.

Как да излезем от така създалото се положение с гордо вдигната глава? Е, ако не с вдигната глава, то поне с вдигнати гащи. Шест на нула не е срамно. Този резултат беше постигнат с много любов. Да, малко груба любов приличаща на изнасилване, но в професионалния спорт е така.

Какво можем да направим по въпроса:

Да отречем резултата по съдебен път.

Да плашим следващите отбори, че ако ни бият на свой ред ние ще викнем да ги бие Кобрата. Нали е наше момче, ще удари едно рамо?

Трябва да измислим футболен танц. Нещо като черната Хака при новозеландските ръгбисти, обаче при нас да е друг цвят. Да кажем кафява и да не е Хака ами да е Ака. Излизат лъвовете, праскат една кафява Ака и готово. Дават ни по телевизорите и ютюб и ставаме известни. Така отвличаме вниманието от резултата. Хитро!

С мажоретки също можем да подпомогнем процеса с отвличане на вниманието. Направо да ги съберем от поп-фолкклубовете щото футболистите ги познават и да не се стресират като виждат непознати лица на и около терена.

Да има заря. На всеки гол да гърмят фойерверки. Ще е красиво. Поне хората, които ходят по стадионите да има какво да гледат. Има риск някоя съседна страна да си помисли, че я нападаме и да ни обяви война. Но това е друга тема извън пределите на спорта.

Да намалим размера на вратите, така че топката да няма как да влезе в тях. Така резултатът винаги ще е нула на нула, което, както и да го погледнем ще е в наш плюс.

Трябва да инвестираме повече в съдийството. Сещате се. Нашите ще падат за дузпи ( поне това го могат професионално).

Да прекръстим Футбол в Мутбол. Елегантно и просто решение.

Така всички те ще ни бият на футбол, но ние ще отричаме защото ние не играем футбол, а мутбол. Дори можем да ги съдим в някой международен съд,  ама не се сещам в кой. Ще основем наша си световна федерация по мутбол с управителен съвет, председатели и бюджет и ще се пишем световни шампиони.

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
5094 0

Водещи новини