Плюсове и минуси на новата система при шофьорските изпити

  • 14 октомври 2019 08:19

  • 855
  • 2
 Плюсове и минуси на новата система при шофьорските изпити
© БНТ

Нова система за изпит на кандидат-шофьорите предлагат от Министерството на транспорта, като част от увеличаването на контрола срещу възможността за злоупотреби. Една от мерките, например, е по време на изпита инструкторът да не присъства в автомобила.

Как тези правила ще се отразят на бранша - гости в Сутрешния блок на БНТ бяха инж. Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти и Калин Бенчев, автомобилен състезател.

Емил Панчев каза, че приветства всяка промяна, която води до по-добър контрол, за да не се допуска купуване на шофьорски книжки. През последните години тази практика намаля, въведоха се по-съвременни форми, които не дават да се случва корупцията. Има обаче неща, които ме смущават - има традиции в системата как се изпитва, тези неща трябва да се въвеждат след практически експеримент, тъй като е много сериозна промяната в правилата за изпит.

Калин Бенчев допълни, че изпит в различен автомобил от обучението е проблем, тъй като има съществени разлики в най-елементарни неща при шофирането, което може да стресира изпитваните.

Последвайте канала на

Novini.bg
855 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.04 | 21:01

2
всички шофьори и особено старите, и най - вече тези,взели книжка след 89 г да се явят отново на изпит по същата тази нова система,катастрофите няма да намалеят,напротив; аз съм свидетел как стари шофьори системно нарушават правилата за движение ,но не им пука,защото се водят с опит, но много от тях са с купени книжки,даже аз познавам такива
Стар трик!

2019.10.14 | 09:32

1

Стар трик на изпита пред КАТ бе инструктора да седне зад изпитвания и с бутане на крак под седалката-даваше сигнал кога да тръгнеш на оживено кръстовище...!Нашият инструктор го правеше...,предполагам,че и сега я правят тая магария...!

Добави коментар

Водещи новини