Военната академия ще бъде домакин на научната конференция "Въздушен суверенитет и единно европейско въздушно пространство"

  • 08 октомври 2019 18:24

  • 269
  • 0
Военната академия ще бъде домакин на научната конференция "Въздушен суверенитет и единно европейско въздушно пространство"
© Novini.bg

Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде домакин на научната конференция на тема „Въздушен суверенитет и единно европейско въздушно пространство”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тя е посветена на празника на Военновъздушните сили и авиацията – 16 октомври, 15-ата годишнина от членство на Република България в НАТО и 60-ата годишнина от сформирането на катедра „ВВС и ПВО“ на висшето учебно заведение. Научният форум ще бъде открит в 10.30 ч. утре, 9 октомври, в аула „Раковски“ на Военната академия. Конференцията има амбицията да се превърне в традиционен форум, на който да се представят и популяризират научните постижения във военното въздухоплаване, гарантирането на въздушния суверенитет, развитието на гражданско-военните отношения при ползването на единното европейско пространство и да се почитат значими исторически събития и хора в славната ни история.По-рано същия ден командно-преподавателският състав на Военната академия, слушателите и студентите ще почетат паметта на Георги Раковски – титан на българското национално-освободително движение и пръв военен теоретик. Тържественият ритуал по повод 152-ата годишнина от смъртта на патрона на висшето военно учебно заведение ще започне в 8.30 ч. в района на Военната академия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини