Разград отбелязва със спортен празник Световния ден на ходенето

  • 07 октомври 2019 17:36

  • 301
  • 0
Разград отбелязва със спортен празник Световния ден на ходенето
© Pixabay (архив)

Разград ще отбележи със спортен празник Световния ден на ходенето, съобщиха от общинската администрация. Мероприятието се организира от Българската асоциация "Спорт за всички", съвместно с общината и клуба по ориентиране "Абритус ".

Спортната проява ще бъде на 12 октомври в Градския парк. Организаторите предварително ще подготвят маршрути за ходене, които ще бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст и ниво на физическа подготвеност, както и за хора с намалена двигателна мобилност.

В началото и в края на всеки маршрут ще бъдат изградени пунктове за измерване на кръвно налягане и пулсова честота. Всички преминали по маршрутите за ходене ще участват в томбола с много предметни награди.

Спортното събитие е в рамките на програмата на Международната асоциация "Спорт за всички". Община Разград участва вече 27 години в Световния ден на ходенето, организирайки инициативи за популяризиране на здравословния начин на живот чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност - ходенето, допълват от общинската администрация.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини