Патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас Григориос Василоконстандакис

  • 07 октомври 2019 12:39

  • 188
  • 0
Патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас Григориос Василоконстандакис
© Българска православна църква

Българският патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас Григориос Василоконстандакис, съобщават от Българската патриаршия.

"От работата си в България мога да кажа, че към днешна дата перспективите пред Българската православна църква са добри", е казал посланик Григориос Василоконстандакис.

Той се е срещнал с патриарх Неофит преди да замине за родината си. Гръцкият посланик е споделил, че в работата си досега винаги се е стараел да поддържа добри отношения с Българската църква. Той е говорил и за своя опит като посланик в Румъния и за отношенията с Румънската патриаршия.

На предстоятеля на БПЦ гръцкият посланик е предал поздравите и благопожеланията от името на Атинския архиепископ Йероним. Патриарх Неофит е благодарил на посланик Василоконстандакис и е споделил, че отношенията между Българската църква и Атинската архиепископия са изключително братски и добри.

На срещата са били споделени и съвместните дейности по време на мандата на Григориос Василоконстандакис - посрещането на мощите на Св. Климент Охридски, както и посрещането на много чудотворни икони и мощи на светии. Приемът се е състоял в сградата на Софийската митрополия, а в него са участвали също Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия.

В края на срещата патриарх Неофит е пожелал ползотворна работа и Божието благословение да е в делата на посланик Григориос Василоконстандакис.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини