Патриарх Неофит се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман

  • 02 октомври 2019 15:24

  • 327
  • 0
Патриарх Неофит се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман
© Булфото (архив)

В сградата на Софийската митрополия днес се състоя среща между българския патриарх Неофит и изпълняващия длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман, съобщиха от Българската патриаршия.

Приемът е преминал в дух на приятелство и са били споделени различни мисли около религиозната свобода у нас и в САЩ.

В срещата са участвали също Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия.

Патриарх Неофит е споделил, че отношенията между църквата и държавата са добри и това, че БПЦ-БП се старае да има добри контакти с държавните институции. "Българската православна църква подпомага и подкрепя всички добри инициативи в обществото. Полагаме усилия в обединяването на обществото и подкрепяме важните инициативи, които се провеждат у нас", е казал патриарх Неофит.

Той е обърнал внимание и на сънародниците ни, които живеят в САЩ. Негово светейшество е говорил и за служението на българската епархия в САЩ, Канада и Австралия. На срещата основно внимание е било обърнато и на работата на Църквата с младите хора и подрастващото поколение, както и желанието на БПЦ да бъде въведена задължителната форма на обучение на предмета "Религия" в българското училище. Споделени са били и проекти, по които Църквата работи, за да утвърди вярата в младите хора. Срещата е завършила с надежда за съвместна и ползотворна работа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини