Жители на столичния квартал "Младост" протестират срещу откриването на Център по наркомании

  • 01 октомври 2019 07:58

  • 516
  • 2
Жители на столичния квартал "Младост" протестират срещу откриването на Център по наркомании
©

Жителите на столичния квартал „Младост" излязоха на протест заради откриването на Център по наркомании, който ще бъде в района им.

Клиниката се мести от старото си място на ул. „Пиротска”. Пред камерата на БТВ гражданите обясниха, че изпитват огромни притеснения за своите деца, тъй като центърът за наркозависими е на метри от техните входове и градинки. Освен това в близост има детски градини и училища. Родителите подчертаха, че са забранили на своите деца да минават близо до клиниката. Освен това местните споделиха, че са ставали свидетели на разбити автомобили и мазета.

Въпреки това жителите са напълно наясно и разбират необходимостта наркозависимите да се лекуват, но смятат, че Столична община е взела решението да построи центъра в „Младост” без съгласието и консултацията на живущите в близост. Според тях има по-удобни места в София, където могат да бъдат настанени пациентите.

Директорът на държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-р Владимир Николов обясни, че се чувства омерзен от случващото се, тъй като според него липсва състрадание и солидарност към борещите се със зависимости.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
516 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Този

2019.10.01 | 11:38

2

Ах ти маймуно мръсна наркозависими и състрадание заври си ги във вкъщи

2019.10.01 | 10:37

1

Ако техните деца са наркомани, дали ще мислят по същия начин?

Добави коментар

Водещи новини