Отхвърлиха искане на фирма за лов на благороден елен

  • 24 септември 2019 16:05

  • 6638
  • 1
Отхвърлиха искане на фирма за лов на благороден елен
© Pixabay

Областната епизоотична комисия в Плевен отхвърли искане на фирма за лов на благороден елен в ловното стопанство Дрян, съобщиха от комисията.

Д-р Иван Йорданов - директор на Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/, поясни, че решението е взето в съответствие с мерките за био сигурност и за превенция разпространението на Африканската чума по свинете /АЧС/. Ловното стопанство се намира в зона, в която ловът е забранен заради открито огнище на АЧС.

Преди откриване на ловния сезон ОДБХ организира обучение на ловците, касаещо мерки срещу АЧС за биосигурност по време на лов.

Епизоотичната комисия в Плевен разреши еднодневен достъп за превозване на добита дървесина за огрев по искане на кметството от село Николаево, община Плевен. На това кметство бяха разрешени превантивни действия и почистване на язовирната стена на водоема край селото.

Сдружението на кметовете от малките населени места не получи разрешение за сеч, свързана с добив на дървесина за населението за огрев през зимата.

От Областната колегия на Български ветеринарен съюз съобщиха, че са гласували на свое извънредно заседание писмо, че не са съгласни с разпространено твърдение, че ветеринарни лекари в Плевенско не са подали навреме сигнали за случаи с болни домашни прасета.

Последвайте канала на

Novini.bg
6638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Уйо

2019.09.24 | 20:10

1

То от бракониери нищо не остана, ча па благороден елен... И тиранозавър рех да се покаже и него ще застрелят пумийниците испикани!

Добави коментар

Водещи новини