И Икономическият университет във Варна събира капачки

  • 24 септември 2019 12:49

  • 324
  • 2
И Икономическият университет във Варна събира капачки
© Булфото

В подкрепа на благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки "Аз Вярвам и Помагам" ръководството на Икономически университет - Варна поставиха в двора на основната сграда метално съоръжение за събиране на пластмасови капачки за благотворителност.

Това няма да бъде кампанийно участие от страна на университета. Съоръжението е трайно монтирано, което ще подсигури постоянното събиране на големи количества пластмасови капачки през цялата година.

По този начин Икономически университет - Варна за пореден път доказва правилната си позиция относно мотивацията да се превърне екологично настроен "зелен университет", а същевременно с това да се включи активно в помощ на благотворителна кауза. На 28.09.19 (Събота) от 09:00ч до 16:00ч пред Катедралата в град Варна хиляди ще предадат своите капачки в помощ на децата на България.

Последвайте канала на

Novini.bg
324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.24 | 13:55

2

Не знам кой ги мисли тези"благотворителни каузи. В Швеция 95% от отпадъците се преработват. Т.е. Са суровина която се преработва многократно. От бил отпадъците произвеждат метан и тор.
Там събирали капачки?!?
А едно време Нефтозавода произвеждаме тези пластмаси като съпътстващи продукти!!!

Whitestar

2019.09.24 | 12:56

1

Полиетилен терафталатът е на сравнима с полипропилена цена! Това предполага събиране и на другата част от бутилките, за още по-висок доход.. Още повече, че другата част от тях е винаги от този материал. Не би било зле да се организира събирането му.

Добави коментар

Водещи новини