Майка на загинало на пътя момиче: Ако държавата не вземе мерки, още майки ще плачат

  • 24 септември 2019 08:36

  • 4102
  • 8
Майка на загинало на пътя момиче: Ако държавата не вземе мерки, още майки ще плачат
© Кадър - Нова телевизия

Призовавам всички властимащи да вземат необходимите мерки. Нека да се сложи мантинела, която да възпрепятства излизането на животни на пътя. Това сподели в ефира на Нова телевизия Янка Гьонева, майка на загинало на пътя момиче. Повод за думите ѝ е поредният смъртен случай в пътния участък между Стара Загора и Казанлък, при който 30-годишен мъж загина в опит да избегне изскочила на пътното платно крава, като това е пети пореден инцидент за годината в този участък.

По думите на жената е нужна и законова промяна и всеки, който нехае за добитъка си, да поема отговорност в случай на трагичен инцидент.

,,Иначе ще продължават да изскачат животни, ще има още смъртни случаи и други майки ще плачат'', посочи тя и допълни още, че очаква освен мантинела, на пътя да бъде въведено ограничение на скоростта и да има дежурен патрул.

,,Отдавна беше ясно, че този участък ще се превърне в участък на смъртта. Искам да заявя, че местните власти нямат нужния властови ресурс, за да се справят с този проблем. От общината сме направили списък на всички собственици на животни и каруци, но има други две стъпки - да се направи регистрация на животновъден обект, което към момента е невъзможно заради липсата на нотариален акт на по-голямата част от тези собственици, които са от ромски произход. И второто - след като се регистрира животовъдният обект, да се мине към чипиране на животното. Процесът изобщо не е сложен, просто трябва да има координация между институциите'', коментира по темата зам.-кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов.

Докато се решат всички тези въпроси на общинско и законодателно ниво, инсп. Бончо Славов от ОДМВР-Стара Загора увери, че дотогава полицията ще извършва обход в проблемния участък, за да предотврати други подобни инциденти.

Последвайте канала на

Novini.bg
4102 8

Коментари 8

Добави коментар
Чича ти Ставри

2019.09.24 | 11:21

7

Майка си ли търси с тоя мотор на пътя. Да би мирно седяло , не би чудо видяло.

2019.09.24 | 17:07

8

идиот

Българ

2019.09.24 | 10:52

6

Истината, е че до голяма степен вина си носят шофьорите. Не може да карат като излоглавени и после умирали. Има си знаци, ако се спазват няма кво да се случи. Може би ако си е карал мотора не със 150, а с 90 е щял да може да реагира!

Ама стига формализъм!

2019.09.24 | 10:50

5

Много отговорно и смислено говори зам. кметът на Мъглиж г-н Гавазов.
Но защо е необходим нотариален акт, защо да се регистрира точно пък "животновъден обект"?
Като може просто да се регистрира "собственик на селскостопански животни"?!
Има ли хора без лична карта и ЕГН??? Има ли хора без установено постоянно местожителство?!
Ами толкоз! Прави се списък, прави се регистрация!
Ама нямало регистър?!
Ами да се направи! Местен регистър! Нямало такъв ред? - Ами да се създаде! Имаме общинска, областна, национална администрация, Народно събрание, Правителство!
Да се размърдат...
Вместо да броим убитите и да даваме интервюта ...

слушах и гледах репортажите по телевизията

2019.09.24 | 10:30

4

Чудя се, неграмотност, бюрокрация, безотговорност, безмисловност, или всичко заедно взето, води до толкова много, безсмислена, тъпа смърт по магистрали и n-класни пътища.
Толкова е елементарно, няколко неща са били и са необходими сега:
- ЗАКОНИТЕ, чичо, законите да не са полуграмотни и съмнително честни писания, в които пищи, вие, плаче, крещи безсмислена дискриминация на части от населението ("под 100 000") напр. за разходите за мантинели
- да се преодолее служебната липса на инициатива, предвидливост и отговорност; да се постави предпазна мрежа; да се опънат два реда бодлива тел (като за прасетата, ха, ха);, да се инсталира "електронен пастир", вместо да се плаче, че на другата сутрин няма да го има, да се вземат крумови мерки, за да го има...
- жестоки глоби за "изпуснат или безстопанствен(?!)" добитък, добитъкът просто се прибира и се предава в обществени или частни стопанства за отгжлеждане...
- да се поставят знаци за НИСКА СКОРОСТ И "ВНИМАНИЕ"!
- и не на последно, напротив, НА ПЪРВО МЯСТО ДА ЗАСТАНЕ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ШОФЬОРИТЕ !!!!!!!! С извинение към изрядните водачи, но ме обзе страх само от гледането на ЛЕТЯЩИТЕ КАТО МЕТЕОРИТИ ПО ПЪТЯ автомобили в репортажите от мястото на произшествието. Никакви мрежи не могат да спрат смъртта при това необуздано, безразсъдно движение.
АМА, КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИ ТОЗИ НАШ МАНТАЛИТЕТ?????
И СКОРОСТТА ИМ Е РАЗУМНА, И ПЪТИЩАТА - УМНИ, И ЖИВОТНИТЕ ПАЗЯТ С МРЕЖИ, С ПРОХОДИ, А НАЙ-ВЕЧЕ ХОРАТА - С ИСТИНСКИ ЗАКОНИ, ИСТИНСКИ УСЛОВИЯ (А НЕ С ДЪРДОРЕНЕ), И КОНТРОЛ, КОНТРОЛ, КОНТРОЛ!

Мръсна седесарска сган,

2019.09.24 | 10:14

3

след 30г. "по сините стъпки" се върнахме в средновековието.

Томбата Дончев

2019.09.24 | 10:12

2

Идват избори гласувайте за ГЕРБ за д аможе да си взимаме кинти от ЕС, млиардери станахме А за вас ни боли хоя колкото по-малко сте толкова по-добре за нас ГЕРБ ФОРЕВЪ

дрифтаджията

2019.09.24 | 09:17

1

Боли я държавата к*ра колко майки ще плачат, важното е от ''наще'' хора да не плачат, ама то няма и как понеже ще пратим хеликоптери и ще задедйстваме най-добрите лекари

Добави коментар

Водещи новини